Ugrás a fő tartalomra

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok! 

A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét(Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.). Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt.

Miután hónapokig gyötrődtem azon, hogy zsebpénzem tetemes részét nem költhetem arra a szép vaskos példányra, amit minden egyes könyves megrendelő oldalon megtaláltam már, természetesen éppen elérhetetlen állapotban, és az interneten is végigböngésztem minden lehetséges oldalt, egyszer csak rábukkantam egy varázslatos, jelentéktelen kis bejegyzésre, és hoppá! Mintha a Titkok Kamrája nyílt volna ki előttem, egy fantasztikus alkalmazásra találtam.


Az alkalmazás neve nemes egyszerűséggel: Sherlock Holmes összes ingyen. Nem foglal sok helyet, viszont nagyon praktikus. A következő köteteket tartalmazza:1. Sherlock Holmes kalandjai (novelláskötet)
2. Sherlcok Holmes emlékiratai (novelláskötet)
3. Sherlock Holmes esetnaplója (novelláskötet)
4. Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlás (novelláskötet)
5. A bíborvörös dolgozószoba, amely más fordításokban a következő neveket kapta: Tanulmány vérvörösben, A brixtoni rejtély (regény)
6. A Négyek jele (regény)
7. A sátán kutyája (regény)
8. A félelem völgye (regény)


Tetszik benne az is, hogy könnyen kezelhető, illetve kétféle hátteret biztosít a kellemesebb olvasás érdekében. Én most csak egyet mutatok meg, azt, amelyik szerintem jobb:Ezek után nem is tudom, mit mondjak. Szerintem az, aki feltétlenül szeretné elolvasni az összes Holmes-történetet, vagy aki rövid olvasnivalót szeretne utazás közben vagy hasonló alkalmakra, az meg lesz elégedve. Üdv: Kriszti :)

Megjegyzések

 1. Ezt én is ismerem! :D Még régen le volt töltve, de valamiért nem jutottam odáig, hogy belekezdjek, na majd most! Pontosabban előtte még megpróbálkozom pár rövidke angol krimi novellával. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Örülök, hogy felhívtam rá a figyelmedet, még akkor is, ha már ismerted!
   Üdv: Kriszti

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st