Ugrás a fő tartalomra

ISMERJ MEG JOBBAN TAGSziasztok!
Nem vagyok otthon a TAG-ek világában, jobbára csak annyit tudok róluk, hogy remek témát adnak a blogbejegyzéseknek. Ma az Ismerj meg jobban TAG-gel jöttem, amelyet a legjobb barátnőm blogján olvastam. 


1.)Mi a teljes neved? Maria Alejadnra Sueraz-Sanches. Kaulics Krisztina Veronika (majdnem ugyanolyan hosszú. Ez jelent valamit, nem?)

2.)Mi a beceneved? Hatalmas kreativitás tükröződik benne: Kriszti (Nem Tina, és legfőképp nem KRISZTA)

3.)Mikor van a szülinapod? Augusztus 19. (Na ki született még akkor? Nagy Sándor József – róla nevezték el a sulimat -, honvéd tábornok, illetve Matthew Perry, az egyik kedvenc színészem)

4.)Hol születtél? Kórházban. Bővebben egy budapesti kórházban.

5.)Mi a csillagjegyed? Oroszlán. Egyébként nem feltétlenül hiszek az asztrológiában.

6.)Mi a foglalkozásod? Bérgyilkos, de csss! Tanulok, középiskolában.

7.)Milyen színű a hajad? Születésemkor szőke volt, az is maradt egy öt évre, aztán fokozatosan sötétedni kezdett. Kilencedik elejéig világosbarna volt, aztán valami varázslatos módon, egy (kettő?) csomag festék segítségével, szőke lett. Egy hónap múlva sötétebb szőke. Jelenleg ombréra lenövesztem a hajamat, így a fejem tetejétől a lassan az államig barna, alatta szőke. (És az emberek még fizetnek érte...)

8.)Meddig ér a hajad? A hátam közepéig biztosan, de még növesztem.

9.)Milyen színű a szemed? Talán zöld, de nem az az igazi zöld. Inkább az a gusztustalan barnászöld, amelyet egyesek elegánsan libafos színnek neveznek. Állítólag még szép is. Ezt mindig olyan hangsúllyal mondják, ahogy én az öt éves unokatesómnak azt, hogy gyönyörű az alkotása.

10.)Van fogszabályzód? Nincs, de kéne. Mondjuk úgysem vagyok hajlandó csináltatni, részben azért, mert lehetetlenül fukar vagyok, részben pedig azért, mert annyi hibám van, hogy az, aki be mer majd vállalni engem, szerintem nem egy darab félrecsúszott (piszkáltam, amikor nőtt) fog miatt rohan majd el tőlem. Ha igen, akkor így jártam.

11.)Van piercinged? Nincs, nem is lesz soha (kivéve, ha elkábítanak, és megerőszakolásom tervét véglegesen eldobva úgy nem döntenek azok a csodálatos emberek, hogy megszívatnak.)

12.)Van tetoválásod? A fentiek ugyanúgy vonatkoznak a tetoválásokra, mint a piercingekre. Kivéve a lemosható csillámtetkókra vagy a rágósakra. Azokat szeretem.

13.)Jobb vagy balkezes vagy? Jobb. (Igen, ellenőriztem)

14.)Ki az első legjobb barátod? Betti, és a mai napig az. 11 éve! Életem majdnem háromnegyedét vele töltöttem el. (Vajon mikor lesz elegünk egymásból? Vajon létezik olyan, hogy két barát hirtelen betelik egymással? Vagy lassacskán?)

15.)Mit sportoltál először? Először? Sportoltam én valaha is? Hiába tűnik úgy, hogy lazán fogom fel ezt, valójában szörnyen szégyellem magam emiatt, de kiskoromban is olyan béna voltam mindenben, hogy már akkor sem mertem mások előtt mozogni. Mostanság meg pláne.

16.)Mi a kedvenc filmed? Hm… Mondanám a Fák jú tanár urat, hiszen már kétszer láttam, és még mindig nincs elegem belőle, de hosszasabb megfontolás után, inkább nem. Megfordult a fejemben a Ha maradnék, Útvesztő, de még a Harry Potter is, de ezek közül egyik sem tett rám maradandó benyomást, inkább a könyvek voltak az emlékezetesek. Szerintem nincs kedvenc filmem. Ez a végleges válaszom.

17.)Mi a kedvenc sorozatod? AGYMENŐK, Teen Wolf, Gyilkos elmék, Dr. Csont, Poirot, Forever, Férjek gyönge… (sorolhatnám még, de egyelőre  csak ennyi)

18.)Mi a kedvenc színed? Erről már készültem egy három bejegyzéssel, ahol konkrét árnyalatokat is felsorolok, de így kapásból a meggypiros és a királykék.

19.)Mi a kedvenc zeneszámod? Green Day – 21 Guns: akárhányszor meg tudom hallgatni, anélkül, hogy megutálnám. (Különös... ez nagyjából igaz, mégis hamis állításnak érzem....)

20.)Mi a kedvenc ételed? Ilyenem nincs. Rettentően finnyás vagyok, ezért is meglepő, hogy a súlyom… khm, szóval ja. Szinte semmit nem eszek meg.

21.)Mi a kedvenc beülős helyed? A parki pagoda számít? Egyébként nem járok el sok helyre, csak suliba és könyvtárba. Ha buliba megyek, akkor is inkább házi, az személyesebb. Egyébként, ha elmegyek valahová, azt praktikus céllal teszem, csak beszélgetni, nem nagyon járok el. (Ezért nem megyek pszichológushoz sem)

22.)Mi a kedvenc boltod? (ruha)Tesco. Nem tudom… talán a KIK vagy a Cosmos.

23.)Mi a kedvenc könyved? Van vagy ötven, de ezek közül a legjobbak (mert nem kérhettek rá, hogy csak egyet mondjak)Patrick Ness: Kés a zajban, Agatha Christie: ABC-gyilkosságok, Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos-trilógia

24.)  Melyik a kedvendc magazinod? A 3. Évezred és a History számít? (Mintha túl sok kétségem volna...) Egyébként "nagy rajongója" voltam az IM-nek, de sajnos megszűnt. A többit egyszerű reklámfelületnek tartom, és csak azért veszem meg őket, hogy olcsóbban vásárolhassak bizonyos napokon.

25.)Mi a kedvenc cipőmárkád? Nincs. Nem foglalkozom a cipőkkel azontúl, hogy megnézem, kellemesen egyszerű-e és, hogy kényelmes-e.

26.)Mit érzel most? Mérhetetlen ellenszenvet magam iránt, amiért megcáfolom a nők általános cipőmániáját. Egyébként kéne egy olyan érzés, ami kifejezi, milyen, amikor valakinek úgy beszámolnál a nemek egyenlőtlenségéről és ezek megszüntetéséről. Egy kicsit furán érzem magam, amiért ilyen őszintén írok. Nem szoktam hozzá, hogy komolyan beszéljek másokkal az érzéseimről. Nem vevők rá az emberek. Meg vagyok illetődve.

27.)Egyedülálló vagy vagy kapcsolatban élsz? SzerelmesvagyokegyAdykötetbe. Szingli vagyok, és remélhetőleg a kapuzárási pánikomig az is maradok.

28.)Mit ettél utoljára? Magozott rozskenyeret, light margarinnal, trapista sajttal és paradicsommal. (Milyen kis ínyencnek tűnők)

29.)Mit hallgattál utoljára? Azt hiszem, a Grease-ből ismert Summer Nights Glee-s feldolgozását, de a fülhallgatóm ismét elromlott, úgyhogy  két napja nem hallgattam zenét.

30.)Mit gondolsz most? Azon gondolkodom, hogy mit gondolok most. Meg azon, hogy kimerem-e majd tenni ezt a posztot, hiszen így ismeretlen embereket engedek közel magamhoz, hagyom, hogy megismerjék a gondolataimat, a jelenlegi érzéseimet, tudni fogják, milyen ember vagyok. Akarom én ezt? Akarom, hogy valaki, akárki ilyen közel kerüljön hozzám? Nyilván nem, de ettől függetlenül leszek olyan hülye, hogy kitegyem. Elvégre ez az egész blog-dolog valamiféle megnyílást jelent a világ felé, ami főként idegenekből áll. Meg egyébként is mi bajom lehet belőle?

31.)Mit néztél utoljára? A macskámat. Bajos csajokat.

32.)Mit viselsz most? Semmit. Bocsánat, sokat voltam egy bizonyos osztálytársammal. Egy fekete farmert, amely olyan merész, hogy az oldalán a varrás világos színű. A lehető legegyszerűbb övet, amely kapható, barna, a csatján semmi sallang. Csoda, hogy találtam ilyet. Ezenkívül egy szürke, feliratos pulcsit. „Must be Chic. It’s not about brand, it’s about style”
33.)Akarsz-e gyereket? Igen.

34.) Akarsz-e házasodni? Nem. Azaz nem utasítom el konkrétan, de nem fogok kiakadni, ha senki nem kéri meg a kezem. Egyházi esküvőt nem akarok, az állami meg felesleges. Ne egy papír mondja meg, hogy mennyire kötődik két ember egymáshoz. Ha meg valaki arra támaszkodik, azzal akarja biztossá tenni a kapcsolatukat, akkor az már régen rossz. (Szerintem, remélem ezzel senkit nem bántottam meg)

35.)Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Felnőtt. Bocs, kihagyhatatlan. Még nem tudom pontosan, de emelt szintű érettségit szándékozom tenni történelemből és irodalomból, és e téren szeretnék elhelyezkedni.

36.)Hol akarsz majd élni? Gondoltam már arra, hogy kimegyek külföldre, de annyira nem vonz az egész. Túl sok lenne az új dolog, ismerkednem kéne. Sok lenne nekem. Nem biztos, hogy bírnám. Egyébként nincs konkrét elképzelésem, oda megyek, ahová az élet meg az árvíz sodor.

37.)Hiszel a csodákban? Nem. Magamban sem hiszek, miért hinnék akkor valami még megfoghatatlanabb-ban? 

38.)Hiszel a szerelemben? Szerintem rossz a kérdés. Nem az a fontos, hogy hiszek-e a szerelemben, hanem, hogy hiszek-e annak általános felfogásában. Ha az lenne a kérdés, akkor azt mondanám, hogy nem. A szerelem nem örök, nem az élet legfontosabb dolga. Túl van értékelve. Azt viszont nem cáfolhatom meg, hogy létezik.

39.)Hiszel a szellemekben? Talán. Nem tudom. 


40.)Hiszel a mennyben és a pokolban? Nem. (Vajon a hitetlenségem miatt a pokolba fogok kerülni?) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h