Ugrás a fő tartalomra

The Autumn Book Tag

Sziasztok! 

Ma egy taget is hoztam, hátha valakit érdekel. 

1.)Mit szeretsz a legjobban az őszben?

A sulit. Nekem az ősz a kedvenc évszakom, és ennek nem csak egy oka van. Minden szeptember két és fél hónapnyi üresség után újra találkozom a barátaimmal, újra van valami célom, újra van mit csinálnom. Az idő kezd hűvösödni, hordhatom a melegebb pulcsijaimat, nem kell megsülnöm a hosszú nadrágokban, mint nyáron, és nekem kell irigykedve néznem a picsanacis lányokat. Az eső, ha szerencsém van, gyakran esik, szeretem nézni, érezni, még akkor is, ha közben mindig fáj a fejem. Aztán ott van a levelek hullása, a színek kavalkádja, amelyet a legtöbb író nem rest hosszan kifejteni. Kár, hogy a könyvekben olvasható képek a valóságban elég ritkán. Nem tudok konkrét válasszal szolgálni.

2.)Mely könyvek emlékeztetnek a polcodon arra, hogy ismét iskolába jársz? 

A Szent Johanna Gimi első része. Igen, olvastam, sőt, még meg is vetettem anyukámmal.

3.)Mondj egy könyvet a polcodról, amelynek borítója az ősszel kapcsolatos! 

Az Enigma Helena Silence-től. Az a kiadás van meg nekem, amely borítóján egy megszáradt levél van.

4.)Melyik a kedvenc horror/thriller/Halloween történeted? 

Agatha Christie: Halloween és halál. Valójában elég kevés köze van a Halloweenhoz, de nem nagyon olvastam még thrillert vagy horrort. Vagyis előfordulhat, hogy olvastam, de nem vagyok ennek tudatában, ugyanis sose nézem meg a könyvek műfaját, egyébként pedig nem tudom megmondani, mi számít annak, és mi nem.

5.)Melyik a kedvenc horror filmed? 

Egyetlen egyet láttam csak, amikor még sokkal kisebb voltam, a Horrorra akadvát, de arra is csak foszlányokban emlékszem. Mivel nem válogathatok filmekben, hát legyen ez.

6.)Mely könyv megjelenéséd várod a legjobban idén ősszel? 

Őszintén? Egyiket se. Én a már megjelent könyvekből válogatok.

7.)Mutasd meg a könyvet, amelyet a leginkább el szeretnél olvasni ősszel! 

Hm… Nehéz kérés, ugyanis abból van vagy tíz, és ezek még csak azok, amelyeket szórakozásból olvasnék, meg még van vagy hat, amelyet muszájból kéne, és kötelességtudatból szeretném átrágni magam rajtuk. Legyen a… Holtodiglan.


8.)Melyik (könyv alapján elkészített) film megjelenésére vársz leginkább idén ősszel? 

A Nem vagyok sorozatgyilkoséra, de arra még várhatok pár hónapot, ugyanis 2016-ra tervezték az amerikai bemutatót. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st