Ugrás a fő tartalomra

The Autumn Book Tag

Sziasztok! 

Ma egy taget is hoztam, hátha valakit érdekel. 

1.)Mit szeretsz a legjobban az őszben?

A sulit. Nekem az ősz a kedvenc évszakom, és ennek nem csak egy oka van. Minden szeptember két és fél hónapnyi üresség után újra találkozom a barátaimmal, újra van valami célom, újra van mit csinálnom. Az idő kezd hűvösödni, hordhatom a melegebb pulcsijaimat, nem kell megsülnöm a hosszú nadrágokban, mint nyáron, és nekem kell irigykedve néznem a picsanacis lányokat. Az eső, ha szerencsém van, gyakran esik, szeretem nézni, érezni, még akkor is, ha közben mindig fáj a fejem. Aztán ott van a levelek hullása, a színek kavalkádja, amelyet a legtöbb író nem rest hosszan kifejteni. Kár, hogy a könyvekben olvasható képek a valóságban elég ritkán. Nem tudok konkrét válasszal szolgálni.

2.)Mely könyvek emlékeztetnek a polcodon arra, hogy ismét iskolába jársz? 

A Szent Johanna Gimi első része. Igen, olvastam, sőt, még meg is vetettem anyukámmal.

3.)Mondj egy könyvet a polcodról, amelynek borítója az ősszel kapcsolatos! 

Az Enigma Helena Silence-től. Az a kiadás van meg nekem, amely borítóján egy megszáradt levél van.

4.)Melyik a kedvenc horror/thriller/Halloween történeted? 

Agatha Christie: Halloween és halál. Valójában elég kevés köze van a Halloweenhoz, de nem nagyon olvastam még thrillert vagy horrort. Vagyis előfordulhat, hogy olvastam, de nem vagyok ennek tudatában, ugyanis sose nézem meg a könyvek műfaját, egyébként pedig nem tudom megmondani, mi számít annak, és mi nem.

5.)Melyik a kedvenc horror filmed? 

Egyetlen egyet láttam csak, amikor még sokkal kisebb voltam, a Horrorra akadvát, de arra is csak foszlányokban emlékszem. Mivel nem válogathatok filmekben, hát legyen ez.

6.)Mely könyv megjelenéséd várod a legjobban idén ősszel? 

Őszintén? Egyiket se. Én a már megjelent könyvekből válogatok.

7.)Mutasd meg a könyvet, amelyet a leginkább el szeretnél olvasni ősszel! 

Hm… Nehéz kérés, ugyanis abból van vagy tíz, és ezek még csak azok, amelyeket szórakozásból olvasnék, meg még van vagy hat, amelyet muszájból kéne, és kötelességtudatból szeretném átrágni magam rajtuk. Legyen a… Holtodiglan.


8.)Melyik (könyv alapján elkészített) film megjelenésére vársz leginkább idén ősszel? 

A Nem vagyok sorozatgyilkoséra, de arra még várhatok pár hónapot, ugyanis 2016-ra tervezték az amerikai bemutatót. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A 10 legfontosabb dolog, amit 18 év alatt megtanultam

Sziasztok!
A világon két fajta ember létezik: aki szereti a szülinapját és aki nem. Ennek alapján én valami szuper képességű mutáns lehetek, mert engem nem érdekel különösebben ez az egész. Az ajándéknak persze örülök, de nem visítozom és nem ébredek gyomorgörccsel a születésnapomon. Ez valami gyári hiba lehet nálam, el kell fogadni. Azt viszont nem tagadhatom, hogy kicsit izgatott voltam, amikor végre valahára nagykorú lettem. Fura ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy előttem az érettségi, az egyetem, az egész élet. Olyan ez, mint egy folyton pörgő körhinta, amiből legszívesebben azonnal kiszállnék. Mindazonáltal nem hagyhatlak titeket bejegyzés nélkül, még akkor sem, ha történetesen ma van az én nagy napom. Összeszedtem nektek 10 dolgot, amit én kevéske éveim alatt megtanultam.

Back To School #2 Tippek, amiket (talán) még nem hallottál

Sziasztok!

Ez a második Back To School bejegyzésem, amelyben próbálok olyan tanácsokat, amelyeket talán még nem hallottatok! A szeptember elkezdődött: ez a nagy tervezgetések időszaka, tudjátok, amikor elhatározzátok, hogy na, akkor ebben az évben tanulni fogok! Hogy ez meg fog-e történni vagy sem, az nagyban múlik rajtatok, illetve azon, hogy milyen tanácsokkal próbálnak segíteni titeket. A tervek mellett ugyanis fontos, hogy tudd, hogyan állj hozzá, mit tegyél és mit ne tegyél. Hát... most nézzük át, mit javaslok én!