Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi Tag

Sziasztok!

 Némi kihagyás után, egy taggel jelentkezem. Barátnőm hívott ki rá, az ő be-jegyzését itt találhatjátok. 


1.) Mi a kedvenc karácsonyi filmed? 
 Ami azt illeti, nem rajongok a karácsonyi filmekért. A Reszkessetek, betörők!-et például két éve láttam először, és már akkor is untam, a többi karácsonyi alkotást pedig nem nagyon ismerem.

2.) Mi a kedvenc karácsonyi színed? 
Mit értünk karácsonyi színek alatt? Feltételezésem szerint: zöld, piros, ezüst, arany. Ezek közül a piros áll a legközelebb hozzám, nem mintha olyan gyakran hordanék szürkén és feketén kívül mást. Persze a kérdésben nem szerepelt, hogy az öltözködésben kell kedvelt színnek lennie, szóval a végleges válaszom a piros. Hangulatos és meleg.

3.) Karácsonykor felöltözöl vagy inkább pizsamában maradsz?
Mivel a gimnazisták felhőtlen, problémamentes életét élem, így a téli szünet idején általában tizenegyig pizsamában vagyok, és úgy élvezem a semmittevést, viszont karácsonykor általában felveszek valamit. Amúgy is rühellek egész nap pizsamában lenni vagy ágyban feküdni, valahogy idegesít, lustának és kiszolgáltatottnak érzem magam tőle. 

4.) Ha csak egy valakinek vehetnél ajándékot, ki lenne az?
Fogós kérdés. A helyzet az, hogy a barátaim többségét azonnal ejtem, ugyanis nekik csak egy-két éve veszek ajándékot, elvégre nem vagyunk krőzusok... A tág családi köröm sem szokott ajándékot kapni. Anyukám és apukám abszolút nem igényli, úgyhogy marad a dédmamám. Ő sem halna bele, ha nem kapna, igazán nem követelőzik (ha tudnátok, hogy az milyen távol áll tőle!), de azt hiszem, ő az, akinek szeretnék így örömet okozni. 

5.) Este nyitod ki az ajándékod vagy reggel?
Apukám elég nyitott ember, de azt egyáltalán nem szereti, ha a magyar hagyományokat összemossuk az amerikai vagy más országbeli szokásokkal. Szerinte jó dolog a Halloween, de ott a Halottak napja és a Mindenszentek, amit emiatt elhanyagolunk. Aztán a Valentin-napot sem szereti... Persze sosem tiltotta meg, hogy ezeket megtartsam, és a véleményét sem erőltette rám, mégis egyetértek vele. Én kiskoromban a Jézuskás mesét hittem el, tizenegy éves koromig azt sem tudtam, hogy a Télapó Lappföldön vagy hol a bánatban él, és mindig este nyitottam ki az ajándékaimat. Én ezt szoktam meg, és nem szeretnék ezen változtatni. 

6.) Építettél már mézeskalácsházat? 
Soha. Pedig az egy építészeti remekmű lenne! 

7.) Mit szeretsz csinálni a karácsonyi szünetben?
Ugyanazt, amit máskor. Alszok, olvasok, írok...

8.) Mit kérsz karácsonyra?
Sosem voltam követelőző gyerek, ezt még anyám sem veti a szememre. Kiskoromban sem hisztiztem egy babáért vagy más dolgokért, mert szerintem kérni megalázó dolog. Az persze igaz, hogy mindig mindent megkaptam, sőt, többet is, mint amennyit kívántam, szóval ennek is lehet ehhez köze. Most is kényeztetnek engem, annyi ruhám van, hogy el sem fér a szekrényben, pedig én ötöd ennyi ruhával is boldog lennék, és semmiben sem szenvedek hiányt, nem panaszkodhatok. Amikor anya megkérdezte tőlem, hogy mit szeretnék karácsonyra, én azt feleltem, hogy semmit, hiszen már mindenem megvan. Erre vett nekem három Agatha Christie könyvet és egy naplót, aztán még aznap odaadta nekem, mert nem bírt várni. 

9.) Kedvenc karácsonyi illat?
Szilvás-fahéjas tea. 

10.) Kedvenc karácsonyi étel? 
Nincsen.

11.) Csináltál már hóembert? 
Hó híján elég nehéz...

11.+1.) Mi a legfontosabb számodra a karácsonyi ünnepekben? 
Mondhatnám, hogy a szeretet, a családdal való együttlét, vagy sekélyesen írhatnám azt is, hogy az ajándékok, de egyik sem. Számomra nem fontos ez az ünnep, legalábbis sosem éreztem még át igazán a hangulatát, a karácsony szelleme még sosem került a közelembe... (Biztos nem vagyok szimpatikus neki.) 


Ezt muszáj volt betennem, annyira aranyos!










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A 10 legfontosabb dolog, amit 18 év alatt megtanultam

Sziasztok!
A világon két fajta ember létezik: aki szereti a szülinapját és aki nem. Ennek alapján én valami szuper képességű mutáns lehetek, mert engem nem érdekel különösebben ez az egész. Az ajándéknak persze örülök, de nem visítozom és nem ébredek gyomorgörccsel a születésnapomon. Ez valami gyári hiba lehet nálam, el kell fogadni. Azt viszont nem tagadhatom, hogy kicsit izgatott voltam, amikor végre valahára nagykorú lettem. Fura ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy előttem az érettségi, az egyetem, az egész élet. Olyan ez, mint egy folyton pörgő körhinta, amiből legszívesebben azonnal kiszállnék. Mindazonáltal nem hagyhatlak titeket bejegyzés nélkül, még akkor sem, ha történetesen ma van az én nagy napom. Összeszedtem nektek 10 dolgot, amit én kevéske éveim alatt megtanultam.

Back To School #2 Tippek, amiket (talán) még nem hallottál

Sziasztok!

Ez a második Back To School bejegyzésem, amelyben próbálok olyan tanácsokat, amelyeket talán még nem hallottatok! A szeptember elkezdődött: ez a nagy tervezgetések időszaka, tudjátok, amikor elhatározzátok, hogy na, akkor ebben az évben tanulni fogok! Hogy ez meg fog-e történni vagy sem, az nagyban múlik rajtatok, illetve azon, hogy milyen tanácsokkal próbálnak segíteni titeket. A tervek mellett ugyanis fontos, hogy tudd, hogyan állj hozzá, mit tegyél és mit ne tegyél. Hát... most nézzük át, mit javaslok én!