Ugrás a fő tartalomra

Könyves udvarlás: Book Tag

Sziasztok!

Ma egy book taggel jöttem.


Első fázis – kezdeti vonzalom: egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Szerelem és más fura szavak. Megtetszett az ábra az elején, és a színek is vonzották a tekintetemet.

Második fázis – első benyomás: egy könyv, amit a fü

lszövege miatt vettél meg

Titkok és exek éjszakája. Könnyed olvasmánynak tűnt, az is volt.

Harmadik fázis – flört: egy könyv, ami jól meg van írva


Becca Fiztpatrick – Csitt, csitt
Utáltam, de egy biztos: remek a kivitelezés. 

Negyedik fázis – első randi: egy könyv, ami egy sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat

Dan Wells – Nem vagyok sorozatgyilkos

Ötödik fázis – késő esti telefonbeszélgetések: egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál

Még sosem maradtam fent éjszaka olvasni. Szégyen s gyalázat, tudom, de túl jó gyerek vagyok ahhoz, hogy iskolaidőben éjszakázzak, ha meg szünet van, akkor nappal is kiolvasom azt a könyvet, ami érdekel.

Hatodik fázis – mindig te jársz a fejemben: egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál
Eleanor és Park.

Hetedik fázis – testi kontaktus: egy könyv, ami olyan érzéseket kelt benned, amik tetszenek

Nincs ilyen. Fura, de egy könyv engem ritkán tesz vidámmá, pedig én annak örülnék. Elégedett vagyok tőlük, megkönnyebbült, hogy kiolvastam őket, ráadásul örülök is, mert gazdagabb lettem egy élménnyel, de vidám nem leszek tőlük. Még a Szent Johanna Gimi is csak futó jókedvet adott, azt is hamar elvette.

Nyolcadik fázis – találkozás a szülőkkel: egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak

Dann Wells – Nem vagyok sorozatgyilkos. Oké, ez most jól jött ki… Egyébként nem csak ezt, hanem Gillian Flynn Sötét helyek című könyvét is. (Nem, nem lett jobb)

Kilencedik fázis – gondolkodás a jövőn: egy könyv, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer

Nincs ilyen. Nem olvasok újra könyveket a Harry Potteren kívül, mert félek, hogy csalódnék bennük, ellenben a Harry Potter az csak egyre érdekesebb lesz, egyre több részlet tűnik fel benne az embernek.

Tizedik fázis – oszd meg a szeretet: kinek töltöd tovább a taget?


Mindenkinek, aki ki szeretné tölteni. Nem szabok korlátokat, mert én ilyen vagyok. (Önirónia, haha)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st