Ugrás a fő tartalomra

The Social Book Tag

Sziasztok!

Ma egy taggel jöttem, méghozzá egy szerintem nagyon érdekes felépített taggel. Olyan alkalmazásokat említ meg, amelyeket én még hírből sem ismertem, bár az utóbbiakban hatalmas fejlődést értem el: regisztráltam Instgramra! Mindenki nyugodjon le, nem kell aggódni: egy darab képet sem fogok feltölteni rá, csak bekövetem az érdekes oldalakat. (Mondjuk rögtön azután, hogy felléptem Instára - mert én ilyen modern és felvilágosult vagyok, hogy így hívom: Insta - hatalmas spoilerbe botlottam az Agymenőkkel kapcsolatban. Hát igen, ez volt a büntetésem azért, amiért engedtem a kísértésnek és meghajoltam Betti akarata előtt, minek következtében én is egy felhasználó lettem a sok közül... Úgy érzem, komolyan züllök.) Tehát a kérdések:

1.)Twitter – a legrövidebb kedvenc könyved: Roald Dahl – Matilda. 

Talán hatodikos lehettem, amikor a könyvtáros néni ajánlotta, én pedig készséggel ki is kölcsönzötem. Egy ideig kerülgettük egymást, aztán úgy beszippantott, hogy még aznap ki is végeztem.

2.)Facebook – egy könyv, amit mindenki rád akar tukmálni: A szürke ötven árnyalata Stephanie Meyer: A burok. 

Nem egy ismerősömtől hallottam már, hogy milyen jó ez a könyv, mennyire más, mint az Alkonyat, és hogy megéri elolvasni. Elhiszem, hogy nekik tetszik, és azt is, hogy ez merőben más, mint a fentebb említett sorozat, de be kell vallanom, hogy nekem nem csak azért nem jött be az Alkonyat, mert nyálas stb. volt, hanem a stílust sem kedveltem, és az előzetes tapasztalataim alapján, az ugyanaz maradt.

3.)Tumblr – egy könyv, amelyet azelőtt olvastál, hogy népszerű lett: Fogalmam sincs, hogy mik számítanak felkapott könyveknek, de talán Gayle Forman Ha maradnék című könyvét még azelőtt olvastam el, hogy berobbant volna a köztudatba. 

4.)Myspace – egy könyv, amire nem emlékszel, hogy tetszett-e: Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Mivel ez egy Agatha Christie-krimi, biztos vagyok benne, hogy jó volt, de abban a hitemben sem lehet megingatni, miszerint nem ez Agatha Christie legjobb könyve, sőt...

5.)Instagram – egy könyv, amelynek olyan szép a borítója, hogy muszáj volt kitennem Instagramra: Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Bár már van Instagramom, még sosem tettem fel rá képet, mint ahogy ezt fentebb is említettem. Viszont, ha ilyen szörnyű és jellememmel teljes mértékben ellenkező cselekedetre vetemednék, akkor ezt a könyvet tenném ki.

6.)Youtube – egy könyv, amit remélsz, hogy megfilmesítenek: Patrick Ness - Kés a zajban trilógia.

Ez a könyv egyszerűen fantasztikus! Úgy érzem, látnom kell filmen.


7.)GoodReads – egy könyv, amit mindekinek ajánlasz: Agatha Christie – ABC-gyilkosságok. 

Szerintem a Tíz kicsi néger a nyomába sem érhet. Ezerszer jobb, érdekesebb, és csavarosabb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A karácsonyról #7 Reszkessetek betörők! - avagy 5 karácsonyi film

Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt szeretnék kívánni nektek! Remélem kellemesen telnek az ünnepek, hogy családi béke és otthonos melegség uralkodik mindenütt és hogy ha máskor nem is, a mai napon egy kicsit kikapcsolódhattok. Mint említettem az előző bejegyzésben, kissé elmaradtam az aktuális posztokkal, ezért elnézést szeretnék kérni, Ma az én kedvenc karácsonyi filmjeimről írnék, hátha sikerül még elcsípnetek egyet ezek közül.

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.