Ugrás a fő tartalomra

Valentin-nap

Sziasztok!

Bár már legalább két hete elkezdődött a Valentin-napot megelőző készülődés, én egészen a mai napig nem is nagyon figyeltem rá. Tulajdonképpen ma sem azért írok róla, mert annyira felbosszantott vagy felizgatott volna valami, egyszerűen csak eszembe jutott, hogy hoppá, bizony vannak, akik ezt jóval komolyabban veszik, mint én.


A Valentin-napról

Ajánlom a wikipédia oldalát, ha valaki szeretné mélyebben beleásni magát a témába, (Érdemes a forrásokat is átböngészni.) annak, aki meg csak a lényeget hallaná, elmondom. Mint a legtöbb modern ünnepnek, ennek is van pogány és keresztény előzménye is. A rómaiaknak például két ünnepe is volt ekkortájt (Faunus és Lupercalia), az egyik Romolus és Remus. a másik pedig Júnó istennő tiszteletére. Na mármost, tudjuk a keresztényekről, hogy bizonyos okok miatt (vagy azért, mert nagyon szegényes volt a fantáziájuk, amit kétlek, vagy azért, mert így könnyebben tudták a pogányokat áttéríteni) a saját ünnepeiket az ókori pogányok ünnepeinek időpontjára helyezték. (Elnézést ezért a remekbe szabott mondatért, de ha vannak javaslataitok arra, hogyan küszöbölhetném ki a szóismétlést, kommentbe várom őket) Ezenkívül adott volt még egy Valentin, magyarosítva Bálint nevű szent, aki a lelkibetegek, epilepsziával küzdők és a szerelmesek (elég érdekes együttes, szerintetek véletlen?) patrónusa volt, a későbbiekben pedig a jegyesek, valamint a fiatal házasoké lett. 
Vélemények

Azt hiszem, senkinek sem kell magyaráznom, hogy milyen két tábor létezik: vannak, akik kedves, szép dolognak tartják, és úgy gondolják, hogy megérdemlik a szerelmesek ezt a napot, és vannak azok, akik utálják. Lehet, hogy azért, mert szinglik, lehet valami teljesen más okból is, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy mennyire unalmasak az évről évre hallható megjegyzések. Mire gondolok? Erre:
Szerintem ezek elég idegesítőek és provokatívak. Nyilván van bennük valami, de ha mindig mindenütt ezt látod, akkor felforr az agyvized, akár szereted a Valentin napot, akár nem. Az én véleményem az, hogy nincs véleményem. Még sosem voltam szerelmes, így eddig egy pillanatra sem kellett belegondolnom abba, hogy milyen jó is egy ilyen nap. A végén lehet, hogy tényleg utálni fogom, de egyelőre nem tudok mit mondani erre. 

Íme néhány vicces kép a Valentin-napról:
Ti mit gondoltok erről? Szeretitek vagy inkább a fentebbi képekkel értetek egyet?

Azoknak, akik ünneplik: Boldog  Valentin-napot! 
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st