Ugrás a fő tartalomra

Végignéztem: My mad fat diary

Sziasztok!

Miután ömlengtem nektek egy hosszú bejegyzésben az említett sorozatról, kihasználtam a legutolsó lehetőségeimet is, és igen, végignéztem!


A 2. évadról

Mit is mondhatnék? Hatalmas reményekkel, izgatottan láttam neki, de bíztam benne, hogy nem fogok csalódni. Rae továbbra is ugyanaz a lány, csak most már kevesebb titokkal és több baráttal rendelkezik. Még nem tisztázott a kapcsolata Finnel, de minden a legjobb úton halad, de ő még mindig nincs megelégedve önmagával. 

Ami azt illeti, szerintem a második évad is hozta az első szintjét. A humor, a zenék, a karakterek, minden, amit szerettem, maradt. És emlékeztek arra, amikor nagy kétkedve hangoztattam, hogy nem hiszem, hogy meg fogom valaha szeretni Chloe karakterét? Örülök, hogy nem tagadtam kategorikusan, mert a 2. évad 7. része igenis kedvelhetővé tette a lányt. 

A 3. évadról

Az alatt a komoly három rész alatt minden úgy elromlott, ahogy azt álmodni sem mertem volna. Igaz, nekem annyira ez az évad nem tetszett, talán azért, mert nem tudtam magam belehelyezni ilyen rövid idő alatt a történetbe, még akkor sem, ha az agyam folyton ezen járt. Ismét minden idillikusan kezdődik, Rae-nek ott vannak a barátai, a terápiát lassan befejezheti, Finnel szeretik egymást és a családjával is harmóniában él. 

Csalódott vagyok. A befejezés egyszerűen... Ne értsétek félre, nem lett rossz. Ami azt illeti, reálisan oldották meg, úgy, hogy még boldognak is lehessen titulálni. Még sem úgy végződött, ahogy szerettem volna. Mégsem haragudhatok a sorozatkészítőkre, mert azon az egy kifogásolható dolgon kívül jól összehozták. 

Továbbra is ajánlom a sorozatot, mert remek, de a vége miatt kicsit kiábrándultam belőle.

Elnézést, hogy ez egy ilyen rövidke bejegyzés lett, de ha hosszabban kifejteném a véleményemet, nem csak spoilerekbe bonyolódnék, hanem komolyan belelovalnám magam, amit inkább nem szeretnék.

Köszönöm a figyelmet, remélem jól szórakoztál!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st