Ugrás a fő tartalomra

Húsvét

Sziasztok!

Tulajdonképpen ezzel a poszttal nem szándékozom megváltani a világot, mert a Húsvétról vajmi kevés mondanivalóm van. 


Nem tudom, milyen tradicionális szokások vannak a tojásfestésen és a locsolkodáson kívül, és fogalmam sincs, hogyan ünneplik más családok ezt. (Mi egyiket sem csináljuk) Egy biztos, nálunk a többi családi körben tartott ünnephez hasonlóan, ez is egy tökéletes alkalom a felgyülemlett feszültség levezetésére egy kiadós veszekedés által. Nálunk nincs ilyenkor össznépi összeborulás, viszont ilyenkor legalább kihasználjuk a ház minden helyiséget, mindenki arra vonul el sértődötten, amerre csak tud. (Mint karácsonykor, csak most nem kell utána vigyorogva ajándékot adni a másiknak, mintha semmi sem történt volna) Ennél intimebb részletekről nem számolnék be, ha nem haragszotok meg, viszont szívből remélem, hogy nektek ezerszer jobban telik a húsvét, mint nekem. 

Mivel egy kicsit érzelgőssé vált a hangulat, szeretném ezúton is megköszönni minden kedves olvasómnak, hogy figyelemmel kíséritek a "munkásságomat"! Kívánok nektek kellemes ünnepeket és sok-sok csokitojást! 


Meg egy ilyen aranyos nyuszit :) Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h