Ugrás a fő tartalomra

Díjat kaptam!

Sziasztok!

A mai napom szörnyen kezdődött, inkább nem mesélném el, hogy miért, de nemsokára valami egyszerű, de nagyszerű dolog nyomban felvidított. Nem elég, hogy amikor felléptem a bloggerre, konstatálhattam, hogy már több, mint 1700 megtekintés van az én kis oldalamon, és hogy már nyolc feliratkozóm van (ezúton is köszönöm minden kedves olvasómnak a támogatást), de még a chatbe is írt valaki, méghozzá arról, hogy díjat kaptam, méghozzá a Coffee&Cakes nevű blogtól. Köszönöm szépen!
 Nem vagyok túlságosan jártas az ilyen blogger-dolgokban, de azt hiszem, úgy kellene kezdenem, hogy:

10 dolog rólam
1. Éppen most néztem meg a Sherlock különkiadását.
2. Gyűjtöm az Agatha Christie könyveket.
3. Imádom a 100%-os narancslevet.
4. Rossz az időérzékem, ezért akármilyen hosszú is legyen az út, én mindig a másfélszeresével számolok, ennek köszönhetően pedig mindig mindenhová korábban érkezem. 
5. Nem szeretek késni, bár az többnyire nem zavar, ha ez mással fordul elő.
6. Van egy macskám, Pamacsnak hívják. 
7. Ha unatkozom, néha az Idegen Szavak Szótára alkalmazáson böngészek. 
8. Tegnap vettem megközelítőleg tizenöt könyvet a városi könyvtárból. 
9. Van egy írógépem.
10. Magyar szakon szeretnék továbbtanulni, holott már most falra mászok a sok bölcsészes előítélettől.

Válaszom a 10 kérdésre
1. Ha minden könyved közül csak egyet tarthatnál meg, az összes többit elvesztenéd, melyik könyvet választanád, hogy maradjon veled?
Hm, ez egy meglehetősen nehéz kérdés. Talán a Harry Potter és a bölcsek köve, mert azt már jó párszor végigolvastam, de még mindig nem untam meg. 
2. Szerinted van értelme az írói álnévnek, vagy teljesen mindegy, hogy valami hangzatos néven vagy a sajátodon publikálsz?
A helyzet az, hogy az írói álnévnek szerintem maximum akkor van értelme, ha az író mindenképpen titkolni szeretné a kilétét. Addig, amíg nem e célból publikál valamilyen hangzatos néven, addig szerintem ez teljesen indokolatlan. 
3. Ez most azoknak, akik szeretnek képeket szerkeszteni: Esetleg van olyan képed/montázsod, ami azt ábrázolja, hogy milyen lenne a történeted könyvborítója? És ha igen, megmutatod?
Hát, én nem csakhogy nem szeretek, de nem is tudok képeket szerkeszteni, ráadásul a történetemet még nem mutattam meg senkinek, mert még befejezetlen, szóval...
4. Honnan meríted a legtöbb ihleted? Zenékből, a körülötted történő eseményekből, vagy esetleg máshonnan?
Az ihlet szerintem nagyon sok mindenből jöhet. Rám általában nagy hatással vannak a szomorúbb zenék, és a weheartiten talált, komorabb hangulatú képektől is mindig kedvet kapok az íráshoz. Ezenkívül a körülöttem lezajló események is segítenek, főleg, mert velem egykorúakról írok.
5. Szerinted jogos, hogy mostanában a legtöbb blogos elítéli a fanfiction-t?
Szerintem nem aszerint kéne elítélni a történeteket, hogy fanfiction-e vagy sem, mert én olvastam már rengeteg olyan blogot is, amelyek az előbbi kategóriába tartoztak, és ennek ellenére fantasztikusak voltak. (Dottie hazajön, Fragmentary, A sosemvolt vőlegény stb.) Persze értem én, hogy a fanficek esetében nem kell annyit bajlódni a karakterekkel, hiszen a legtöbb dolog adott, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ezekhez mindig igazodni kell, ami megnehezíti, korlátozza az írást, szóval... Mielőtt még nagyon belemelegednék, elmondom a lényeget: szerintem nem teljesen jogos, hogy elítélik a fanfiction-öket, de nem is teljesen jogtalan.
6. Sokak szerint a blogok a mai világban jobban megélnek, mint a könyvek. Neked mi a véleményed erről?
Szerintem a könyveket és a blogokat nem kéne egymáshoz hasonlítgatni. 
7. Mi az a könyv, amitől herótod van, és miért?
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója. Erről tervezek írni egy bejegyzést, de itt röviden elmondom, hogy mi a bajom vele. Az, hogy pocsék. Nem jó, nem érdekes, nem szép. Nincs mondanivalója, nem humoros, és még csak nem is mutatós, ami a külsejét illeti. Mégis megveszik, mégis szeretik, miközben olyan könyveket, amelyek megérdemlik a népszerűséget, észre sem veszik az emberek. Ráadásul az írónő nem is olyan tehetséges (szerintem egyáltalán nem, de mindegy), ennek ellenére kiadatták a könyvét, míg másoknak erre nincs lehetősége, holott talán sokkal jobbat tudnának írni, mint ő.
8. Szoktál kommentelni a blogokra?
Néha, de mostanában (egy fél éve) nem olvasok blogokat, mert egyrészt a sajátomat szerkesztgetem, másrészt tanulok, olvasok és írok, ami körülbelül az egész napomat igénybe veszi. (De rossz lehet nekem, hogy ilyenekkel kell foglalkoznom, nem?)
9. Sok blogra fel vagy iratkozva?
Rengetegre. Szinte minden, első blikkre érdekesnek tűnő blogra feliratkozom, csakhogy később elolvassam majd. Nem haladok túl jól vele. 
10. Szerinted egy író történeteinek minőségét befolyásolja a kommentek és a feliratkozók száma? (Gondolok itt arra, hogy az író a számot látva jobban fog-e igyekezni. És arra is gondolok, hogy azt mennyire befolyásolja ennek a kettőnek a száma, hogy te elolvasod-e az adott blogot.)
Én speciel nem szoktam megnézni, hogy hányan vannak feliratkozva egy blogra, vagy hogy hány komment érkezik egy-egy bejegyzéshez, kivéve akkor, ha szörnyűnek, vagy legalábbis unalmasnak és összecsapottnak találom azt. Sajnos, ilyenkor mindig kiderül, hogy egy fejezethez legalább öt komment érkezett, és már majdnem száz feliratkozója van az illetőnek. Ez engem mindig elszomorít, mert más blogokat meg szinte nem is ismernek az emberek... Egyébként szerintem valamiképpen befolyásolja a kommentek és feliratkozók száma azt, hogy milyen minőségűek a bejegyzések, viszont az, hogy az író ettől jobban igyekszik-e vagy éppen az ellenkezőjét teszi-e, azt nem tudom. 

10 kérdésem
1. Körülbelül mennyi időt töltesz el a blogot szerkesztésével egy héten?
2. Milyen típusú blogokat szeretsz olvasni? 
3. Mit gondolsz a személyes témájú blogokról? 
4. Szerinted mitől függ, hogy hány feliratkozó van egy blogon?
5. Szerinted hetente hány bejegyzés az optimális?
6. Fontos, hogy egy blogger sokat olvasson?
7. Vannak komolyabb terveid az írással? 
8. A családod, illetve a szűkebb környezeted tud arról, hogy blogot vezetsz?
9. Mennyi ideje blogolsz?
10. Vezettél már egyidejűleg több blogot? Ha igen, hányat?

Díjazottaim

Hát, ennyi lettem volna mára. Ti mit gondoltok a díjakról? Szerintetek számítanak bármit is? (Természetesen a blogos díjakról beszélek) Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)