Ugrás a fő tartalomra

Johnlock - képek

Sziasztok!

Már régóta kerülgettem a Sherlock című sorozatot, míg végül az elejétől sikerült elkapnom az RTL2-n. Még nem fejeztem be, ezért nem is hoztam még róla véleményt, bár a bejegyzés már a fejemben összeállt. Ennek az előzménynek híján, röviden elmagyarázom. 
Azt hiszem, mindenki ismeri Sherlock Holmes-t, illetve hű társág John Watsont. Rengeteg feldolgozás született már Arthur Conan Doyle műveiből, sorozatok, filmek, könyvek. A BBC is kölcsönvette a két híres alakot, és egy új párost is teremtett: Johnlock. (=John+Sherlock)

Még csak a második évad elején járok, de néhány fanfiction-t már így is elolvastam, és tisztában vagyok azzal, hogyan is jött létre a páros. Tulajdonképpen semmi kézzelfogható bizonyíték nincs arra, hogy Watson és Sherlock között bármi is lenne, de több utalás és félreérthető helyzet is adódott már. (SPOILER: Kár, hogy John később megnősül, Sherlock pedig beleszeret egy bűnözőbe...) 

A képek (amiktől anyám kitérne a hitéből, ha nem lenne ateista):
A beszélgetés vége:
Watson: Smaug?
Sherlock: BILBO?!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st