Ugrás a fő tartalomra

Johnlock - képek

Sziasztok!

Már régóta kerülgettem a Sherlock című sorozatot, míg végül az elejétől sikerült elkapnom az RTL2-n. Még nem fejeztem be, ezért nem is hoztam még róla véleményt, bár a bejegyzés már a fejemben összeállt. Ennek az előzménynek híján, röviden elmagyarázom. 
Azt hiszem, mindenki ismeri Sherlock Holmes-t, illetve hű társág John Watsont. Rengeteg feldolgozás született már Arthur Conan Doyle műveiből, sorozatok, filmek, könyvek. A BBC is kölcsönvette a két híres alakot, és egy új párost is teremtett: Johnlock. (=John+Sherlock)

Még csak a második évad elején járok, de néhány fanfiction-t már így is elolvastam, és tisztában vagyok azzal, hogyan is jött létre a páros. Tulajdonképpen semmi kézzelfogható bizonyíték nincs arra, hogy Watson és Sherlock között bármi is lenne, de több utalás és félreérthető helyzet is adódott már. (SPOILER: Kár, hogy John később megnősül, Sherlock pedig beleszeret egy bűnözőbe...) 

A képek (amiktől anyám kitérne a hitéből, ha nem lenne ateista):
A beszélgetés vége:
Watson: Smaug?
Sherlock: BILBO?!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h