Ugrás a fő tartalomra

Magyar találmányok: videó

Sziasztok!

Nem tudom, meséltem-e már a magyartanáromról. Nagyon kedvelem, még akkor is, ha reménytelenül naiv és optimista, hiszen jószívű, és igyekszik úgy tanítani minket, hogy gondolkodjunk. Meg egyébként is imádom az irodalmat, hogy utálhatnám azt, aki azt tömi bele az iskolatársaim fejébe? Na ugye!


Kreatív, és mindenben a szépet látja. Szeret minket is rávezetni arra, hogy az élet végső soron élvezetes és gyönyörű, tele van csodákkal és apró örömökkel. Néha még engem is sikerül meggyőznie, pedig én egy megrögzött pesszimista vagyok. (Tényleg. Amikor jelentkeztem egy novellaversenyre, amit a magyartanár talált ki, és a témája a csoda volt, arról írtam, hogy ilyen nem is létezik...) Egyik órán egy videót mutatott nekünk, ami nekem nagyon megtetszett. Úgy gondoltam, hogy megéri minden áron népszerűsíteni ezeket:
Tisztában voltam azzal, hogy a magyarok sok mindent feltaláltak, amit a 21. század embere mindennap használ, de azt még csak nem is sejtettem, hogy tulajdonképpen a mai modern világ a magyarok találmányaira épül. (Például a számítógép, a színestévé, a dinamó, a telefonközpont...) Szerintem ez tényleg fantasztikus.

Remélem, hogy tetszett a cikk. Te hitted volna, hogy a magyarok ennyi mindent feltaláltak? Mi a véleményed arról, hogy a feltalálók nevei szinte rejtve maradtak? Írd meg kommentben!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.

Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója 1-2.

Sziasztok!

A bejegyzések megírása mindig hosszú folyamat, ezt mindenki tudja. Még egy egyszerű, átlagos cikket is ki kell(ene) dolgozni, megszerkeszteni, átnézni és kijavítani, nemhogy egy nagyobb lélegzetvételű, nehéz posztot, egy olyat, mint amilyen ez is lesz. Hetek óta próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy végre letudhassam ezt a kritikát is, de csak most jutottam odáig, hogy le is írjam őket. Remélem, hogy teljesen érthető, megfelelő mértékben határozott és őszinte leszek majd.  Kezdjük hát bele a rettegett Egy ikerpár titkos naplója című könyvsorozat első két részének remélhetőleg átfogó kritikájába!