Ugrás a fő tartalomra

Magyar találmányok: videó

Sziasztok!

Nem tudom, meséltem-e már a magyartanáromról. Nagyon kedvelem, még akkor is, ha reménytelenül naiv és optimista, hiszen jószívű, és igyekszik úgy tanítani minket, hogy gondolkodjunk. Meg egyébként is imádom az irodalmat, hogy utálhatnám azt, aki azt tömi bele az iskolatársaim fejébe? Na ugye!


Kreatív, és mindenben a szépet látja. Szeret minket is rávezetni arra, hogy az élet végső soron élvezetes és gyönyörű, tele van csodákkal és apró örömökkel. Néha még engem is sikerül meggyőznie, pedig én egy megrögzött pesszimista vagyok. (Tényleg. Amikor jelentkeztem egy novellaversenyre, amit a magyartanár talált ki, és a témája a csoda volt, arról írtam, hogy ilyen nem is létezik...) Egyik órán egy videót mutatott nekünk, ami nekem nagyon megtetszett. Úgy gondoltam, hogy megéri minden áron népszerűsíteni ezeket:
Tisztában voltam azzal, hogy a magyarok sok mindent feltaláltak, amit a 21. század embere mindennap használ, de azt még csak nem is sejtettem, hogy tulajdonképpen a mai modern világ a magyarok találmányaira épül. (Például a számítógép, a színestévé, a dinamó, a telefonközpont...) Szerintem ez tényleg fantasztikus.

Remélem, hogy tetszett a cikk. Te hitted volna, hogy a magyarok ennyi mindent feltaláltak? Mi a véleményed arról, hogy a feltalálók nevei szinte rejtve maradtak? Írd meg kommentben!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h