Ugrás a fő tartalomra

Magyar találmányok: videó

Sziasztok!

Nem tudom, meséltem-e már a magyartanáromról. Nagyon kedvelem, még akkor is, ha reménytelenül naiv és optimista, hiszen jószívű, és igyekszik úgy tanítani minket, hogy gondolkodjunk. Meg egyébként is imádom az irodalmat, hogy utálhatnám azt, aki azt tömi bele az iskolatársaim fejébe? Na ugye!


Kreatív, és mindenben a szépet látja. Szeret minket is rávezetni arra, hogy az élet végső soron élvezetes és gyönyörű, tele van csodákkal és apró örömökkel. Néha még engem is sikerül meggyőznie, pedig én egy megrögzött pesszimista vagyok. (Tényleg. Amikor jelentkeztem egy novellaversenyre, amit a magyartanár talált ki, és a témája a csoda volt, arról írtam, hogy ilyen nem is létezik...) Egyik órán egy videót mutatott nekünk, ami nekem nagyon megtetszett. Úgy gondoltam, hogy megéri minden áron népszerűsíteni ezeket:
Tisztában voltam azzal, hogy a magyarok sok mindent feltaláltak, amit a 21. század embere mindennap használ, de azt még csak nem is sejtettem, hogy tulajdonképpen a mai modern világ a magyarok találmányaira épül. (Például a számítógép, a színestévé, a dinamó, a telefonközpont...) Szerintem ez tényleg fantasztikus.

Remélem, hogy tetszett a cikk. Te hitted volna, hogy a magyarok ennyi mindent feltaláltak? Mi a véleményed arról, hogy a feltalálók nevei szinte rejtve maradtak? Írd meg kommentben!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st