Ugrás a fő tartalomra

Magyar találmányok: videó

Sziasztok!

Nem tudom, meséltem-e már a magyartanáromról. Nagyon kedvelem, még akkor is, ha reménytelenül naiv és optimista, hiszen jószívű, és igyekszik úgy tanítani minket, hogy gondolkodjunk. Meg egyébként is imádom az irodalmat, hogy utálhatnám azt, aki azt tömi bele az iskolatársaim fejébe? Na ugye!


Kreatív, és mindenben a szépet látja. Szeret minket is rávezetni arra, hogy az élet végső soron élvezetes és gyönyörű, tele van csodákkal és apró örömökkel. Néha még engem is sikerül meggyőznie, pedig én egy megrögzött pesszimista vagyok. (Tényleg. Amikor jelentkeztem egy novellaversenyre, amit a magyartanár talált ki, és a témája a csoda volt, arról írtam, hogy ilyen nem is létezik...) Egyik órán egy videót mutatott nekünk, ami nekem nagyon megtetszett. Úgy gondoltam, hogy megéri minden áron népszerűsíteni ezeket:
Tisztában voltam azzal, hogy a magyarok sok mindent feltaláltak, amit a 21. század embere mindennap használ, de azt még csak nem is sejtettem, hogy tulajdonképpen a mai modern világ a magyarok találmányaira épül. (Például a számítógép, a színestévé, a dinamó, a telefonközpont...) Szerintem ez tényleg fantasztikus.

Remélem, hogy tetszett a cikk. Te hitted volna, hogy a magyarok ennyi mindent feltaláltak? Mi a véleményed arról, hogy a feltalálók nevei szinte rejtve maradtak? Írd meg kommentben!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A 10 legfontosabb dolog, amit 18 év alatt megtanultam

Sziasztok!
A világon két fajta ember létezik: aki szereti a szülinapját és aki nem. Ennek alapján én valami szuper képességű mutáns lehetek, mert engem nem érdekel különösebben ez az egész. Az ajándéknak persze örülök, de nem visítozom és nem ébredek gyomorgörccsel a születésnapomon. Ez valami gyári hiba lehet nálam, el kell fogadni. Azt viszont nem tagadhatom, hogy kicsit izgatott voltam, amikor végre valahára nagykorú lettem. Fura ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy előttem az érettségi, az egyetem, az egész élet. Olyan ez, mint egy folyton pörgő körhinta, amiből legszívesebben azonnal kiszállnék. Mindazonáltal nem hagyhatlak titeket bejegyzés nélkül, még akkor sem, ha történetesen ma van az én nagy napom. Összeszedtem nektek 10 dolgot, amit én kevéske éveim alatt megtanultam.

Back To School #2 Tippek, amiket (talán) még nem hallottál

Sziasztok!

Ez a második Back To School bejegyzésem, amelyben próbálok olyan tanácsokat, amelyeket talán még nem hallottatok! A szeptember elkezdődött: ez a nagy tervezgetések időszaka, tudjátok, amikor elhatározzátok, hogy na, akkor ebben az évben tanulni fogok! Hogy ez meg fog-e történni vagy sem, az nagyban múlik rajtatok, illetve azon, hogy milyen tanácsokkal próbálnak segíteni titeket. A tervek mellett ugyanis fontos, hogy tudd, hogyan állj hozzá, mit tegyél és mit ne tegyél. Hát... most nézzük át, mit javaslok én!