Ugrás a fő tartalomra

Sherlock TAG

Sziasztok!

Nem is én lennék, ha nem töltenék ki egy tag-et a Sherlock című BBC-s sorozatról, ami, nem tudom észrevettétek-e, de a TOP3 kedvencem közé került. Sajnos csak néhány napja értesültem arról, hogy ilyen is létezik, éppen amikor egy bejegyzésemhez kerestem képeket. (Mostanában kicsit elszaladt velem a ló, Sherlock képek tömkelegét töltöttem le, csak mert annyira jók, de valószínűleg sosem fogom felhasználni őket, bár... ha van igény néhány Johnlock-os bejegyzésre, vagy csak simán egy kis Sherlockosra, akkor talán nem volt hiábavaló az a másfél óra, amit erre szántam.)

Viszont nem szaporítom tovább a szót, íme a tag:



1. Kedvenc karakter?

Ami azt illeti, nekem mindig nehéz kedvencet választanom, legyen szó könyvről vagy sorozatról. Ha elkezdek nézni egy sorozatot, akkor többnyire azért teszem, mert mindegyik karakterben találok valamit, amiért kedvelem, vagy éppen kipécéztem magamnak egy rettentően unszimpatikus szereplőt, és kíváncsi vagyok, mi fog vele történni. A Sherlock esetében az előbbi történt, mégis könnyebb legkevésbé szimpatikus karaktert választani (Khm... Mary!), mint kedvencet. 
Szívesen rávágnám egyből, hogy Sherlock, de Watsont, Mycroftot, Moriarty-t és a többieket is ugyanannyira kedvelem, mint a főszereplőt. A színészek remekül alakítják a karakterüket, és egyébként is annyira eltalálták őket, hogy rettentő nehéz bármelyiket is kiválasztanom, de... Hát, oké. Megteszem.

Molly Hooper. Tipikus mellékszereplő: szürke kisegér, aki része a nyomozásnak, és természetesen szerelmes Sherlockba. De tudjátok mit? Nagyon szeretem. És elgondolkodtam már azon, hogy mekkora poén lenne, ha felhasználva az intelligenciáját (mert az van neki, csak nem annyira hangsúlyos) és a pozícióját, mármint hogy a nyomozást nem csak megfigyelheti, hanem befolyásolhatja is, elvégre ő vizsgálja meg a testeket, bosszút állhatna Sherlockon a sok-sok gonoszságért, amit vele tett. Kár, hogy ő nem szociopata jellem, pedig azért jó lenne... 

2. Kedvenc epizód?

A sátán kutyái. Egyszer már elkezdtem olvasni az eredeti történetet, de, nem tudom, hogy miért, nem kötött le, ezért félbehagytam. (Azóta rájöttem, hogy muszáj lesz elolvasnom, mert érdekel ki a gyilkos, és egyébként is illene ismernem ezeket a történeteket) Nem kezdtem még újra, de már tervezve van (most éppen novellákat olvasok Doyle-tól), viszont a 2. évad 2. részét már láttam és hű. 
Az Arthur Conan Doyle történeteket ugyebár muszáj átírni, hiszen az a 19. század végén játszódik, a szóban forgó sorozat viszont már a 21. században, és ugyebár azóta történt egy s más. A sátán kutyáit pedig tényleg sikerült modernizálniuk. Az elején úgy gondoltam, ez egy kicsit túlzás, de a végére beláttam, hogy ez egyszerűen így Sherlock. Nem tudok mást mondani rá. 

3. OTP?

Nem, Budapest Bank... Szar poén, bocs.

Mivel nem ismertem az OTP jelentését, ezért kutatást kellett végeznem. Az OTP a One True Pairing rövidítése. Ami annyit jelent, hogy egy igazi párosítás, vagy valami ilyesmi. (Na, ne nézzetek hülyének, nem az erősségem az angol)
Johnlock. Oké, tudom, ezt már magatoktól is tudtátok, hiszen a blog az utóbbi időben kezd egy kicsit fanosodni (szerintem ilyen szó nincs, de most lesz), és már vagy nyolcvanezerszer elmondtam, hogy szerintem ők marha jók lennének együtt, de na. Ezt nem lehet elégszer hangoztatni. 

4. Moriarty a negyedik évadban?

Feltételezem, hogy erre akartak kilyukadni. A kérdés tehát az, hogy Moriarty szerepel-e majd a negyedik évadban az én meglátásaim szerint, illetve azt, hogy szeretném-e. Ennek alapján a harmadik évad végén meghal. Speciel még nem láttam azt az évadot, de volt egy ilyen sejtésem, elvégre Sherlock a végén elutazik vagy mit csinál. (Ismétlem, nem láttam) Moriarty fantasztikus főgonosz. Igazi őrült zseni, imádtam minden egyes részt, amiben szerepelt. Az, hogy meghalt (?) annyira mégsem lombozott le, mert az eredeti történet szerint is ez lesz a sorsa. Más kérdés, hogy ott Sherlocknak is búcsút inthetünk (csak mert Doyle megunta... ezek az írók!)
Ahogy a BBC-t ismerem, szerintem képesek lennének visszahozni Moriartyt, bár úgy hallottam, hogy a különkiadásban végül megbizonyosodnak afelől, hogy meghalt. Őszintén szólva, nekem mindegy lenne, hogy benne van-e vagy sem, mert a színvonal attól még nem változna szerintem. És a kedvenc gonoszunktól is egyszer meg kell válni...

5. Molly vagy Irene?

John. Kész. 
Oké, nyilván nem ez lesz a válaszom. Mindkét női karaktert szeretem, és ugyebár Molly az elmúlt fél órában a kedvenc karakteremmé avanzsált (ezt a szót bejegyzés eleje óta szerettem volna használni), viszont Irene is egy remekül kivitelezett ellenség (hm... valami olyasmi). Nehéz döntés. Főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy Sherlock számára melyiket tudnánk elképzelni. (Egyiket sem) 
Nem tudok választani. 



6. Kedvenc idézet? 


"Mindenki fogja be, fogják már be! Ne mozogjanak, ne beszéljenek, ne lélegezzenek, gondolkozni próbálok. Anderson, nézzen másfelé, irritál."


7. Kedvenc színész?

Egy tucatnyi remek színész közül, hogy választhatnék? Már egy előző posztban elmondtam, hogy mennyire remeknek tartom Cumberbatch alakítását, de azt nem említettem, hogy Martin Freeman is szuper, illetve a többiek sem rontják a színvonalat, sőt... Inkább nem is választok. 

8. Mycroft vagy Lestrade?

Mycroft. Ez egyértelmű. Kedvelem a karakterét, sokkal jobb fej, mint Lestrade, ráadásul nagyon érdekes a kapcsolata Sherlockkal. 

9. A legszomorúbb jelenet

Hát, azt hiszem a legszomorúbb jelenetig még nem jutottam el a sorozatban. Vagyis, már láttam, ugyanis az az, amikor Watson megállapítja a legjobb barátjáról, hogy halott. Szerintem ez az egyik legmeghatóbb pillanat, de elég sok ilyen van. 


10. ? 
Bocs, de ezt nem értem, és nem találtam fordítást. Amatőr dolog, tudom, de kénytelen vagyok kihagyni ezt, és bevallani a tudatlanságomat.

Ajánlom minden Sherlock rajongó bloggernek ezt a taget!

Ti mit válaszolnátok a kérdésekre? Egyetértetek velem? Írjatok meg a véleményeteket kommentben!




Megjegyzések

  1. Húú.. de régen láttam már a Sherlock-ot *o* (csak azért, mert már végig néztem, ami volt, azt hiszem :D) De mostanában megismertem az Elemantery-t, ami New York-ban játszódik, szintén Sherlock-ot csak kicsit másképp, mivel Watson-t egy nôi színész játsza. Két kedvencek modern Sherlock sorozat, amit imádok! <3 ^^ Ui.: Tetszik nekem ez a tag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, örülök, hogy tetszik, ha van kedved, töltsd ki nyugodtan :) Én is belenéztem már egyszer-kétszer a Sherlock és Watsonba, ahogy a magyarok páratlan kreativitással lefordították a címet, de engem annyira nem fogott meg. Azt hiszem, Johnny Lee Miller játéka kicsit mesterkélt, nem adja vissza a valódi Sherlockot, és ezért annyira nem tetszik, de egyébként érdekes.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)