Ugrás a fő tartalomra

A hét szava #1

Sziasztok!
Tavasszal valahogy mindig teljesen leépülök. Fogalmam sincs, hogy miért pont ebben a csodálatos évszakban, amikor az idő melegebb lesz, a virágok rügyezni kezdenek és minden napfényben fürdik, de tény, hogy április-május környékén mindig teljesen kész vagyok. Azt hiszem, ezt nevezik tavaszi fáradtságnak. Elég kellemetlen, főleg, hogy így mindig enyhe romlás tapasztalható a jegyeim esetében is, ami az utolsó hajrá előtt nem éppen kedvező. Mivel azonban, én végtelenül optimista vagyok, meglátom ennek is a jó oldalát. A leépülést észlelvén az enyhe kedvtelenség után nekiállok újratervezni az életemet, aminek köszönhetően újabb és újabb izgalmas hülyeségekkel állok elő. 

Az idei tavasz legnagyobb hülyesége pedig a következő cikksorozat is, amit ki tudja meddig folytatok majd. A lényege, mint a címben elrejtve is megtalálhatjátok, hogy a héten kiválasztok egy szót, ami számomra valamilyen módon so
kat jelentett, és arról írok néhány dolgot. Ne kérdezzétek, honnan jött ez a fantasztikus ötlet, mert nem akarjátok tudni. Csak élvezzétek a gyümölcsét. (Még ha kesernyés is.)

A hét szava tehát: elidegenedés

Miért? Sajnos ehhez a szóhoz nincsen semmilyen sztorim, pedig jó volna úgy kezdeni a cikksorozatot, hogy igazán felkeltem a figyelmet. Én viszont már csak ilyen amatőr blogger vagyok, szóval... Irodalmon Csokonai A Magánossághoz című versével kapcsolatban említettük meg ezt a szót, ami elnyerte a tetszésemet. A jelentése egyértelműen negatív, van benne valami keserű felhang. Ennek ellenére jó kimondani, valószínűleg az egyforma magánhangzók és a lágyabb mássalhangzók miatt. Ezenkívül szerintem gyönyörűen körbeír egy kellemetlen folyamatot, és ez tetszik.

Idézet: 
"Az elidegenedés biztos jele, amikor valaki beszéddel akarja kitölteni azt az űrt, amely a szeretet hiányából fakad. Ezért félünk a csendtől."
Müller Péter

Ti mit gondoltok erről a szóról? Számotokra mit jelent? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st