Ugrás a fő tartalomra

Benedict CumberbatchSziasztok!

Szomorúan közlöm veletek a hírt, hogy nem nyugodhattok meg, ebben a posztban is Sherlock-kal találkozhattok, ha nem is abban a formában, ahogy az előző khm... ezerben. Oké, kevesebb volt, de értitek. Most Sherlock megtestesítőjéről írok, azaz Benedict Cumberbatch-ről.


Az alapok

Született: 1976. július 19., London
Szülei: Timothy Carlton Cumberbatch, Wanda Ventham (színészek)
Iskolái: Brambletye, Harrow, LAMDA
Foglalkozás: színész
Felesége: Sophie Hunter 

Szerepei

Miss Marple: Gyilkolni könnyű
Stuart: Visszapörgetett élet
Sherlock
A negyedik X
A néma szemtanú
Hawking
A nagy kvízválasztó
Vágy és vezeklés
A másik Boleyn lány
Utolsó utazás
Suszter, szabó, baka, kém
Hadak útján
Hobbit trilógia 
Star Trek: Into Darkness
12 év rabszolgaság

(És még sok más)

Ezt mondták róla

"Benedict ügyetlenke, édes, kellemes, udvarias; a legrendesebb fickó, akivel csak összehozhat a sors."
Mark Gatiss

"Benedict olyan, mint egy lenyűgöző, egzotikus élőlény, amikor színészkedik. Nem úgy néz ki mint egy átlagos fickó. Ritkán is játszik szokványos figurákat."
Steven Moffat


Ő mondta

"Ez csodálatos, köszönöm szépen. Ez szépen kiegészíti azt a blogbejegyzést amit tegnap olvastam véletlenül, és ami úgy írt le engem mint "lóarcú, seggnevű, merev és tehetségtelen" fickót. Most már vitatkozhatok az utolsó kettővel, mert kitüntettetek ezzel [Az Év Színésze díjjal], de mi a helyzet az első kettővel? Hát ja: lóarcom van és seggnevem, de nesze nektek - így születtem."

"Nagyon megtisztelve érzem magam. Sikerült igévé válnom, miszerint "megkámbörbeccseltem az Egyesült Királyság közönségét". Ki tudja, az év végére talán káromkodás is lehetek! Ez kész őrület és nagyon vicces és nagyon megitsztelő."


Érdekességek

1. A szülei szerepeltek a Sherlockban a Holmes-szülőkként
2. Az első szerepében mindenkin „uralkodott a színpadon”. Az iskolai karácsonyi előadáson ő volt József, és lelökte Máriát a színpadról, mert „túl sokáig adta magát elő”.
3. Eredeti hajszíne a vörös
4. Heterochromiája vanFORRÁS1
FORRÁS2

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st