Ugrás a fő tartalomra

Benedict CumberbatchSziasztok!

Szomorúan közlöm veletek a hírt, hogy nem nyugodhattok meg, ebben a posztban is Sherlock-kal találkozhattok, ha nem is abban a formában, ahogy az előző khm... ezerben. Oké, kevesebb volt, de értitek. Most Sherlock megtestesítőjéről írok, azaz Benedict Cumberbatch-ről.


Az alapok

Született: 1976. július 19., London
Szülei: Timothy Carlton Cumberbatch, Wanda Ventham (színészek)
Iskolái: Brambletye, Harrow, LAMDA
Foglalkozás: színész
Felesége: Sophie Hunter 

Szerepei

Miss Marple: Gyilkolni könnyű
Stuart: Visszapörgetett élet
Sherlock
A negyedik X
A néma szemtanú
Hawking
A nagy kvízválasztó
Vágy és vezeklés
A másik Boleyn lány
Utolsó utazás
Suszter, szabó, baka, kém
Hadak útján
Hobbit trilógia 
Star Trek: Into Darkness
12 év rabszolgaság

(És még sok más)

Ezt mondták róla

"Benedict ügyetlenke, édes, kellemes, udvarias; a legrendesebb fickó, akivel csak összehozhat a sors."
Mark Gatiss

"Benedict olyan, mint egy lenyűgöző, egzotikus élőlény, amikor színészkedik. Nem úgy néz ki mint egy átlagos fickó. Ritkán is játszik szokványos figurákat."
Steven Moffat


Ő mondta

"Ez csodálatos, köszönöm szépen. Ez szépen kiegészíti azt a blogbejegyzést amit tegnap olvastam véletlenül, és ami úgy írt le engem mint "lóarcú, seggnevű, merev és tehetségtelen" fickót. Most már vitatkozhatok az utolsó kettővel, mert kitüntettetek ezzel [Az Év Színésze díjjal], de mi a helyzet az első kettővel? Hát ja: lóarcom van és seggnevem, de nesze nektek - így születtem."

"Nagyon megtisztelve érzem magam. Sikerült igévé válnom, miszerint "megkámbörbeccseltem az Egyesült Királyság közönségét". Ki tudja, az év végére talán káromkodás is lehetek! Ez kész őrület és nagyon vicces és nagyon megitsztelő."


Érdekességek

1. A szülei szerepeltek a Sherlockban a Holmes-szülőkként
2. Az első szerepében mindenkin „uralkodott a színpadon”. Az iskolai karácsonyi előadáson ő volt József, és lelökte Máriát a színpadról, mert „túl sokáig adta magát elő”.
3. Eredeti hajszíne a vörös
4. Heterochromiája vanFORRÁS1
FORRÁS2

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A karácsonyról #7 Reszkessetek betörők! - avagy 5 karácsonyi film

Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt szeretnék kívánni nektek! Remélem kellemesen telnek az ünnepek, hogy családi béke és otthonos melegség uralkodik mindenütt és hogy ha máskor nem is, a mai napon egy kicsit kikapcsolódhattok. Mint említettem az előző bejegyzésben, kissé elmaradtam az aktuális posztokkal, ezért elnézést szeretnék kérni, Ma az én kedvenc karácsonyi filmjeimről írnék, hátha sikerül még elcsípnetek egyet ezek közül.

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.