Ugrás a fő tartalomra

Önismereti TAG

Sziasztok!

A legtöbb tag ugyebár személyes, de szerintem ez még annál is intimebb dolgokra kérdez rá, mint amiket eddig elárultam magamról. Ennek ellenére nekiállok, meglátjuk, mi sül ki belőle.


1. Mi az, amit ma meg tudsz tenni, de tavaly még nem voltál rá képes?

Lássuk csak... Nem tudtam másod- vagy annál magasabb egyenleteket megoldani. Fogalmam sem volt arról, hogyan kell pogácsát sütni, és képtelen voltam semmitmondó válaszokat adni egy baromi nagy hülyeségre.

2. Hogyan állítanád fontossági sorrendbe a következő szavakat: boldogság, pénz, szerelem, egészség, hírnév?

Ez nehéz kérdés, mert szerintem elég sok minden következik a másikból. Például a szerelemből a boldogság, vagy a hírnévből a pénz. De mindegy. A sorrendem: egészség, boldogság, szerelem, hírnév, pénz.

3. Egyetlen mondatban válaszolj: ki vagy te?

Valaki, aki pontosan erre a kérdésre keresi a választ.

4. Miről szeretnél ismert lenni?

Tulajdonképpen nem vágyam, hogy ismert legyek, de ha már elkerülhetetlen lenne, akkor a hírnevet a könyveim sikerével és színvonalával szeretném elérni. (Nem mintha tervezném, hogy megjelentetem valaha is az írásaimat, főleg, hogy még egy sincsen készen, de bármi megtörténhet.)

5. Ki az, aki mellett jobban érzed magad a bőrödben?

Nem hiszem, hogy létezik ilyen ember. Túlságosan szeretnék másokra hasonlítani ahhoz, hogy egy pillanatra is elfeledhessem, hogy van, ami egyszerűen képtelenség, és ezért akárki van velem, nem érzem magam jól a bőrömben.

6. Mi az a három tulajdonság, ami a legfontosabb számodra a barátságban?

Fontos a humor, a hűség és a kitartás.

7. Mit gondolnak rólad mások, ami egyáltalán nem igaz?

Sajnos, fogalmam sincs, mit gondolnak rólam mások. Talán azt, hogy okos vagyok. Ezt könnyedén meg tudom cáfolni. Az, hogy nagy mennyiségű lexikális anyagot tudok elraktározni a fejemben, nem azt jelenti, hogy kimondottan intelligens lennék. Sőt... Egyébként szeretném, ha ilyen szempontból olyan lennék, mint amilyennek látnak, de azt hiszem, nem én szabom meg, hogy milyen intelligens vagyok.

8. Mi az a dolog ami egy hajótörés esetén sem tudnál elveszíteni, amit senki sem vehet el tőled? (nem dologi)

A pesszimizmusom. Szerintem eléggé meghatároz engem, főleg, mert én tényleg mindig vészmadárként károgok az emberek fülébe, aminek nem mindig örülnek. Kár... vicces volt.

9. Ha lehetne egy üzeneted, amit az egész világ számára eljuttatsz, mi lenne az?

Nem szeretnék közhelyesnek látszani, de azt hiszem az lenne az üzenet, hogy mindenki legyen elégedett magával, akárki akármit mond. Éppen azért, mert én nem vagyok az magammal, és a környezetemben is van jó pár ember, aki szintén ilyen, és látom, érzem, hogy milyen rossz érzés ez, főleg, mert a barátaim, ismerőseim mind olyan emberek, akikre én felnézek. Szeretném, ha másoknak nem kéne ilyen nyomorultul éreznie magát.

10. Mi az, amire azt mondtad, hogy SOHA, és a végén mégis megtetted?

Most semmi ilyesmi nem jut az eszembe, pedig biztosan van ilyen dolog.

11. Mi az, amiről egészen más véleményen voltál öt évvel ezelőtt?

Miről nem volt más a véleményem öt évvel ezelőtt? Másként néztem magamra, a barátaimra, az életemre. Másképp láttam a zenét, az olvasást, az iskolát. Teljesen mást képzeltem a gimnáziumról, a szerelemről, a kamaszlétről. Egyébként amiről igazán más volt a véleményem, az talán a nyelvtanulás. Régebben nem tartottam olyan fontosnak, talán azért, mert általánosban szinte semmit sem tanítottak nekünk. 

12. Van bakancslistád?

Nincsen. Van listám arról, hogy kiket tennék el láb alól, ha következmények nélkül tehetném ezt, arról, hogy miért nem lesz soha párkapcsolatom, hogy milyen filmeket szeretnék megnézni, milyen könyveket szeretnék elolvasni, és még sok másról is, de bakancslistám az nincs. 

13. Mennyire vagy előítéletes? (szőke nagymellű, kigyúrt kopasz...)

Szerintem csak minimálisan. Gyűlölök minden sztereotípiát és általánosítást, de valljuk be, akadnak helyzetek, amikor nem lehet kiküszöbölni ezt. Viszont az említett példák esetében egyáltalán nincsenek előítéleteim.

14. Mit gondolsz, mi az, aminek a modern társadalomnak nincs is szüksége?

Talán a... Hú, nem tudom. Vagy azt mondom, hogy mindenre szükségünk van a modern társadalomban, vagy azt, hogy egyikre sem, hiszen régebben is megéltek nélkülük az emberek.

15. Ha visszamehetnél az időben, és elmondhatnál valamit az egykori önmagadnak, mi lenne az?

Az, hogy később majd sokszor fogja egyedül érezni magát, de ne aggódjon. Talán elmúlik majd ez az érzés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)