Ugrás a fő tartalomra

Önismereti TAG

Sziasztok!

A legtöbb tag ugyebár személyes, de szerintem ez még annál is intimebb dolgokra kérdez rá, mint amiket eddig elárultam magamról. Ennek ellenére nekiállok, meglátjuk, mi sül ki belőle.


1. Mi az, amit ma meg tudsz tenni, de tavaly még nem voltál rá képes?

Lássuk csak... Nem tudtam másod- vagy annál magasabb egyenleteket megoldani. Fogalmam sem volt arról, hogyan kell pogácsát sütni, és képtelen voltam semmitmondó válaszokat adni egy baromi nagy hülyeségre.

2. Hogyan állítanád fontossági sorrendbe a következő szavakat: boldogság, pénz, szerelem, egészség, hírnév?

Ez nehéz kérdés, mert szerintem elég sok minden következik a másikból. Például a szerelemből a boldogság, vagy a hírnévből a pénz. De mindegy. A sorrendem: egészség, boldogság, szerelem, hírnév, pénz.

3. Egyetlen mondatban válaszolj: ki vagy te?

Valaki, aki pontosan erre a kérdésre keresi a választ.

4. Miről szeretnél ismert lenni?

Tulajdonképpen nem vágyam, hogy ismert legyek, de ha már elkerülhetetlen lenne, akkor a hírnevet a könyveim sikerével és színvonalával szeretném elérni. (Nem mintha tervezném, hogy megjelentetem valaha is az írásaimat, főleg, hogy még egy sincsen készen, de bármi megtörténhet.)

5. Ki az, aki mellett jobban érzed magad a bőrödben?

Nem hiszem, hogy létezik ilyen ember. Túlságosan szeretnék másokra hasonlítani ahhoz, hogy egy pillanatra is elfeledhessem, hogy van, ami egyszerűen képtelenség, és ezért akárki van velem, nem érzem magam jól a bőrömben.

6. Mi az a három tulajdonság, ami a legfontosabb számodra a barátságban?

Fontos a humor, a hűség és a kitartás.

7. Mit gondolnak rólad mások, ami egyáltalán nem igaz?

Sajnos, fogalmam sincs, mit gondolnak rólam mások. Talán azt, hogy okos vagyok. Ezt könnyedén meg tudom cáfolni. Az, hogy nagy mennyiségű lexikális anyagot tudok elraktározni a fejemben, nem azt jelenti, hogy kimondottan intelligens lennék. Sőt... Egyébként szeretném, ha ilyen szempontból olyan lennék, mint amilyennek látnak, de azt hiszem, nem én szabom meg, hogy milyen intelligens vagyok.

8. Mi az a dolog ami egy hajótörés esetén sem tudnál elveszíteni, amit senki sem vehet el tőled? (nem dologi)

A pesszimizmusom. Szerintem eléggé meghatároz engem, főleg, mert én tényleg mindig vészmadárként károgok az emberek fülébe, aminek nem mindig örülnek. Kár... vicces volt.

9. Ha lehetne egy üzeneted, amit az egész világ számára eljuttatsz, mi lenne az?

Nem szeretnék közhelyesnek látszani, de azt hiszem az lenne az üzenet, hogy mindenki legyen elégedett magával, akárki akármit mond. Éppen azért, mert én nem vagyok az magammal, és a környezetemben is van jó pár ember, aki szintén ilyen, és látom, érzem, hogy milyen rossz érzés ez, főleg, mert a barátaim, ismerőseim mind olyan emberek, akikre én felnézek. Szeretném, ha másoknak nem kéne ilyen nyomorultul éreznie magát.

10. Mi az, amire azt mondtad, hogy SOHA, és a végén mégis megtetted?

Most semmi ilyesmi nem jut az eszembe, pedig biztosan van ilyen dolog.

11. Mi az, amiről egészen más véleményen voltál öt évvel ezelőtt?

Miről nem volt más a véleményem öt évvel ezelőtt? Másként néztem magamra, a barátaimra, az életemre. Másképp láttam a zenét, az olvasást, az iskolát. Teljesen mást képzeltem a gimnáziumról, a szerelemről, a kamaszlétről. Egyébként amiről igazán más volt a véleményem, az talán a nyelvtanulás. Régebben nem tartottam olyan fontosnak, talán azért, mert általánosban szinte semmit sem tanítottak nekünk. 

12. Van bakancslistád?

Nincsen. Van listám arról, hogy kiket tennék el láb alól, ha következmények nélkül tehetném ezt, arról, hogy miért nem lesz soha párkapcsolatom, hogy milyen filmeket szeretnék megnézni, milyen könyveket szeretnék elolvasni, és még sok másról is, de bakancslistám az nincs. 

13. Mennyire vagy előítéletes? (szőke nagymellű, kigyúrt kopasz...)

Szerintem csak minimálisan. Gyűlölök minden sztereotípiát és általánosítást, de valljuk be, akadnak helyzetek, amikor nem lehet kiküszöbölni ezt. Viszont az említett példák esetében egyáltalán nincsenek előítéleteim.

14. Mit gondolsz, mi az, aminek a modern társadalomnak nincs is szüksége?

Talán a... Hú, nem tudom. Vagy azt mondom, hogy mindenre szükségünk van a modern társadalomban, vagy azt, hogy egyikre sem, hiszen régebben is megéltek nélkülük az emberek.

15. Ha visszamehetnél az időben, és elmondhatnál valamit az egykori önmagadnak, mi lenne az?

Az, hogy később majd sokszor fogja egyedül érezni magát, de ne aggódjon. Talán elmúlik majd ez az érzés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A 10 legfontosabb dolog, amit 18 év alatt megtanultam

Sziasztok!
A világon két fajta ember létezik: aki szereti a szülinapját és aki nem. Ennek alapján én valami szuper képességű mutáns lehetek, mert engem nem érdekel különösebben ez az egész. Az ajándéknak persze örülök, de nem visítozom és nem ébredek gyomorgörccsel a születésnapomon. Ez valami gyári hiba lehet nálam, el kell fogadni. Azt viszont nem tagadhatom, hogy kicsit izgatott voltam, amikor végre valahára nagykorú lettem. Fura ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy előttem az érettségi, az egyetem, az egész élet. Olyan ez, mint egy folyton pörgő körhinta, amiből legszívesebben azonnal kiszállnék. Mindazonáltal nem hagyhatlak titeket bejegyzés nélkül, még akkor sem, ha történetesen ma van az én nagy napom. Összeszedtem nektek 10 dolgot, amit én kevéske éveim alatt megtanultam.

Back To School #2 Tippek, amiket (talán) még nem hallottál

Sziasztok!

Ez a második Back To School bejegyzésem, amelyben próbálok olyan tanácsokat, amelyeket talán még nem hallottatok! A szeptember elkezdődött: ez a nagy tervezgetések időszaka, tudjátok, amikor elhatározzátok, hogy na, akkor ebben az évben tanulni fogok! Hogy ez meg fog-e történni vagy sem, az nagyban múlik rajtatok, illetve azon, hogy milyen tanácsokkal próbálnak segíteni titeket. A tervek mellett ugyanis fontos, hogy tudd, hogyan állj hozzá, mit tegyél és mit ne tegyél. Hát... most nézzük át, mit javaslok én!