Ugrás a fő tartalomra

Mayim Bialik

Sziasztok!

Amióta az Agymenőkben feltűnt, élénken érdeklődöm Mayim személye iránt. Ennek ellenére nem sokat tudtam meg róla, így kutakodni kezdtem. Tekintve, hogy mennyire szeretek a megszerzett információkról fecsegni, úgy döntöttem, hogy írok is róla néhány sort, hátha titeket is érdekel.

Egy-két információ

1975 decemberében született San Diegoban. Szülei zsidó származásúak, felmenői Kelet-Európából vándoroltak Amerikába. Neurobiológiából szerzett Ph.D.-t a lakóhelyéhez közeli UCLA-ban, de a Yale-re vagy a Harvardra is mehetett volna.  2003-ban férjhez ment Michael Stone-hoz, akitől később két fia született, majd 2012-ben úgy döntöttek, hogy elválnak. Jelenleg a sikeres Agymenők című sorozatban alakítja a szintén neurobiológiával foglalkozó Amy szerepét, ezenkívül rendszeresen ír a Kveller.com című weboldalra különböző vallási, politikai témákról.Szerepei

Pumpkinhead: A bosszú démona
A szépség és a szörnyeteg
The Facts of Life
MacGyver
Blossom
Semmi pánik
Félig üres
Hetedik mennyország
The Secret Life of the American Teenager
Agymenők

Képek:


Megjegyzések

 1. Ehhez pluszban hozzá tenném hogy nagyszülei közt van magyar is :) valamint szinkron színész is volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm a hozzászólásodat! :) Igen, az előbbiről nemrég szereztem én is tudomást, de akkor már nem volt mit tenni, közzétettem, reklámoztam, szóval már nem javítottam bele. Az utóbbi viszont valahogy elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre köszönöm a kiegészítést! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st