Ugrás a fő tartalomra

Mayim Bialik

Sziasztok!

Amióta az Agymenőkben feltűnt, élénken érdeklődöm Mayim személye iránt. Ennek ellenére nem sokat tudtam meg róla, így kutakodni kezdtem. Tekintve, hogy mennyire szeretek a megszerzett információkról fecsegni, úgy döntöttem, hogy írok is róla néhány sort, hátha titeket is érdekel.

Egy-két információ

1975 decemberében született San Diegoban. Szülei zsidó származásúak, felmenői Kelet-Európából vándoroltak Amerikába. Neurobiológiából szerzett Ph.D.-t a lakóhelyéhez közeli UCLA-ban, de a Yale-re vagy a Harvardra is mehetett volna.  2003-ban férjhez ment Michael Stone-hoz, akitől később két fia született, majd 2012-ben úgy döntöttek, hogy elválnak. Jelenleg a sikeres Agymenők című sorozatban alakítja a szintén neurobiológiával foglalkozó Amy szerepét, ezenkívül rendszeresen ír a Kveller.com című weboldalra különböző vallási, politikai témákról.Szerepei

Pumpkinhead: A bosszú démona
A szépség és a szörnyeteg
The Facts of Life
MacGyver
Blossom
Semmi pánik
Félig üres
Hetedik mennyország
The Secret Life of the American Teenager
Agymenők

Képek:


Megjegyzések

 1. Ehhez pluszban hozzá tenném hogy nagyszülei közt van magyar is :) valamint szinkron színész is volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm a hozzászólásodat! :) Igen, az előbbiről nemrég szereztem én is tudomást, de akkor már nem volt mit tenni, közzétettem, reklámoztam, szóval már nem javítottam bele. Az utóbbi viszont valahogy elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre köszönöm a kiegészítést! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h