Ugrás a fő tartalomra

10 aranyköpés

Sziasztok!

Így a nyár végére egészen nosztalgikus hangulatba jöttem, tekintve, hogy most már minden nagy áruházlánc az iskolakezdési akciókat hirdeti, szóval gondoltam hozok nektek egy személyesebb, de számotokra is élvezetes bejegyzést. A következő párbeszédek, mondatok az általános iskolás, illetve a gimnáziumi osztályomban hangzottak el. Jó szórakozást!

- Tudsz te egyáltalán valamit fizikából?

- A kovalens kötést.

- Hú, hát igen, ez az osztály evidens része.
(Eltelt pár másodperc, mire rájöttünk, hogy arra gondolt, hogy eminens.)

- I Gyuri.
(Ötös angolos)

Kérdés: Mi a feltétele az alábbi jelenségeknek: úszás, lebegés, elmerülés.
Válasz: víz

- A zongorához kell hittan?

- Ady Endre híres verses kötete a Véres versek.

- Apja, Petőfi Sándor híres költész volt.

- A metró először Angliában és Pesten volt. Pesten azóta is épül.

- Rosszul látok, vagy a szemem romlott el?

- Azt hiszem, lenyeltem a hallásom. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h