Ugrás a fő tartalomra

10 aranyköpés

Sziasztok!

Így a nyár végére egészen nosztalgikus hangulatba jöttem, tekintve, hogy most már minden nagy áruházlánc az iskolakezdési akciókat hirdeti, szóval gondoltam hozok nektek egy személyesebb, de számotokra is élvezetes bejegyzést. A következő párbeszédek, mondatok az általános iskolás, illetve a gimnáziumi osztályomban hangzottak el. Jó szórakozást!

- Tudsz te egyáltalán valamit fizikából?

- A kovalens kötést.

- Hú, hát igen, ez az osztály evidens része.
(Eltelt pár másodperc, mire rájöttünk, hogy arra gondolt, hogy eminens.)

- I Gyuri.
(Ötös angolos)

Kérdés: Mi a feltétele az alábbi jelenségeknek: úszás, lebegés, elmerülés.
Válasz: víz

- A zongorához kell hittan?

- Ady Endre híres verses kötete a Véres versek.

- Apja, Petőfi Sándor híres költész volt.

- A metró először Angliában és Pesten volt. Pesten azóta is épül.

- Rosszul látok, vagy a szemem romlott el?

- Azt hiszem, lenyeltem a hallásom. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st