Ugrás a fő tartalomra

Miért szeretjük Johnt?

Sziasztok!Észrevettétek már, hogy Johnt valahogy mindig mindenki elhanyagolja? (Sokszor még Sherlock is...) Valahogy mindenki másodhegedűsként, utánfutóként tekint rá, krónikásként, Sherlock hű társaként, de sohasem önálló emberként. Nem csodálom, hogy John folyton próbálkozik a saját életét élni. Gondoljunk csak bele, milyen lehet szegénynek, hiszen már az eredeti történetekben is, hiába ő az elbeszélő, ő csak egy mellékkarakter, a prímet nyilvánvalóan Holmes viszi. Úgy gondolom, megérdemli, hogy beszéljünk róla egy kicsit...
Miért szeretjük John Watsont?

1. Figyelmes

John nagyon empatikus. A könyvben is, a sorozatban is részvétet érez az áldozatok és azok családja iránt, szívén viseli az emberek sorsát. Ügyel mások érzéseire, bár általában olyanok veszik őt körül, akik valahogy híján vannak az ilyesféle képességeknek. 2. Bátor

A sorozatban ugyan nem kapott akkora teret Holmes álcázási képessége, de azt azért szépen bemutatják, hogy ha a tettek mezejére kell lépni, akkor Sherlock sem rest. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk azt is, hogy John megjárta Afganisztánt, ahol meg is sérült, ezenkívül ha mások életéről van szó, kockára teszi a saját életét is. (Hány hajmeresztő kalandja volt Sherlockkal, még belegondolni is fárasztó és rémisztő!)

3. Türelmes

Sok mindenért nevezhetjük őt türelmesnek, de legfőbb ok egyértelmű: Sherlock. A kibírhatatlan, arrogáns, felvágós, különc detektív néha még minket is kiidegel a képernyő előtt, John viszont huzamosabb ideig lakott együtt vele, így neki nap, mint nap el kellett viselnie. 

4. Kalandvágyó

John, amikor visszatért Afganisztánból, csendre és nyugalomra vágyott, legalábbis ő ezt állította. Mégis, amikor Holmes felkérte, hogy tartson vele egy tetthelyre, habozás nélkül beleegyezett. Ezután már tudta, mi vár rá, hogy Sherlocktól egy perc nyugta sem lesz, és mégis belement. Akármennyire is próbálta fenntartani a látszatot, miszerint ez a nyomozgatósdi számára teher, élvezte. Holmes beugratós halála után értitek, beugratós, megvolt az esélye arra, hogy normális életet kezdjen. Megismerkedett Maryvel, összeházasodtak, és lám, nem bírta a kertvárosi életet. Holmes jól mondta, Johnnak kell az izgalom.

5.. Fészekrakó

John hiába imádja a nyüzsgést, családot is szeretne. Sokáig próbálkozik barátnőt találni, de nem bírja összeegyeztetni a Sherlockkal való életét a párkapcsolataival, ezért szingli marad. Mary viszont olyan nő, akiben ugye megvan a tűz, az izgalom (khm... harmadik évad harmadik rész...), ráadásul elfogadja azt is, hogy a férje Sherlockkal nyomoz. 

6. Okos

Kihez mérve? Jogos kérdés. Holmes mellett nem tűnik ki, ugyanis ő ugye egy lángelme, aki majdhogynem mindenkinél okosabb (legalábbis ő így gondolja). John viszont orvos, méghozzá nagyon jó a szakmájában, tehát nem lehet azt mondani rá, hogy középszerű. (Csak Sherlockhoz mérve... Szegényt úgy elnyomja.)

7. Udvarias

John, ha jobban belegondolunk, Sherlock komplementere. Míg a mi drága Holmes-unknak ugyan van fogalma a normális szociális viselkedésről, de esze ágában sincs ahhoz tartani magát, addig John mindig ügyel arra, hogy udvariasan viselkedjen, még barátja helyett is. 

Ti miért szeretitek Johnt? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

A karácsonyról #7 Reszkessetek betörők! - avagy 5 karácsonyi film

Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt szeretnék kívánni nektek! Remélem kellemesen telnek az ünnepek, hogy családi béke és otthonos melegség uralkodik mindenütt és hogy ha máskor nem is, a mai napon egy kicsit kikapcsolódhattok. Mint említettem az előző bejegyzésben, kissé elmaradtam az aktuális posztokkal, ezért elnézést szeretnék kérni, Ma az én kedvenc karácsonyi filmjeimről írnék, hátha sikerül még elcsípnetek egyet ezek közül.

Gyilkosság az Orient Expresszen 2017

Sziasztok!A Gyilkosság az Orient Expresszen 2017-es feldolgozása igazán különleges: a fantasztikus látványvilág és a fantáziadús akciójelenetek mellé kiváló színészi játékot és feszült cselekményvezetést kapuk. A rendhagyó kameramozgásnak köszönhetően a néző úgy érezheti, maga is egy potenciális gyilkosokkal teli vonaton utazik. A Gyilkosság az Orient Expresszen tehát egy izgalmas, fordulatokkal teli, zseniális mű teljesen kiforgatott feldolgozása. Hogy miért? Olvasd tovább, és rögtön megtudod!