Ugrás a fő tartalomra

Miért szeretjük Johnt?

Sziasztok!Észrevettétek már, hogy Johnt valahogy mindig mindenki elhanyagolja? (Sokszor még Sherlock is...) Valahogy mindenki másodhegedűsként, utánfutóként tekint rá, krónikásként, Sherlock hű társaként, de sohasem önálló emberként. Nem csodálom, hogy John folyton próbálkozik a saját életét élni. Gondoljunk csak bele, milyen lehet szegénynek, hiszen már az eredeti történetekben is, hiába ő az elbeszélő, ő csak egy mellékkarakter, a prímet nyilvánvalóan Holmes viszi. Úgy gondolom, megérdemli, hogy beszéljünk róla egy kicsit...
Miért szeretjük John Watsont?

1. Figyelmes

John nagyon empatikus. A könyvben is, a sorozatban is részvétet érez az áldozatok és azok családja iránt, szívén viseli az emberek sorsát. Ügyel mások érzéseire, bár általában olyanok veszik őt körül, akik valahogy híján vannak az ilyesféle képességeknek. 2. Bátor

A sorozatban ugyan nem kapott akkora teret Holmes álcázási képessége, de azt azért szépen bemutatják, hogy ha a tettek mezejére kell lépni, akkor Sherlock sem rest. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk azt is, hogy John megjárta Afganisztánt, ahol meg is sérült, ezenkívül ha mások életéről van szó, kockára teszi a saját életét is. (Hány hajmeresztő kalandja volt Sherlockkal, még belegondolni is fárasztó és rémisztő!)

3. Türelmes

Sok mindenért nevezhetjük őt türelmesnek, de legfőbb ok egyértelmű: Sherlock. A kibírhatatlan, arrogáns, felvágós, különc detektív néha még minket is kiidegel a képernyő előtt, John viszont huzamosabb ideig lakott együtt vele, így neki nap, mint nap el kellett viselnie. 

4. Kalandvágyó

John, amikor visszatért Afganisztánból, csendre és nyugalomra vágyott, legalábbis ő ezt állította. Mégis, amikor Holmes felkérte, hogy tartson vele egy tetthelyre, habozás nélkül beleegyezett. Ezután már tudta, mi vár rá, hogy Sherlocktól egy perc nyugta sem lesz, és mégis belement. Akármennyire is próbálta fenntartani a látszatot, miszerint ez a nyomozgatósdi számára teher, élvezte. Holmes beugratós halála után értitek, beugratós, megvolt az esélye arra, hogy normális életet kezdjen. Megismerkedett Maryvel, összeházasodtak, és lám, nem bírta a kertvárosi életet. Holmes jól mondta, Johnnak kell az izgalom.

5.. Fészekrakó

John hiába imádja a nyüzsgést, családot is szeretne. Sokáig próbálkozik barátnőt találni, de nem bírja összeegyeztetni a Sherlockkal való életét a párkapcsolataival, ezért szingli marad. Mary viszont olyan nő, akiben ugye megvan a tűz, az izgalom (khm... harmadik évad harmadik rész...), ráadásul elfogadja azt is, hogy a férje Sherlockkal nyomoz. 

6. Okos

Kihez mérve? Jogos kérdés. Holmes mellett nem tűnik ki, ugyanis ő ugye egy lángelme, aki majdhogynem mindenkinél okosabb (legalábbis ő így gondolja). John viszont orvos, méghozzá nagyon jó a szakmájában, tehát nem lehet azt mondani rá, hogy középszerű. (Csak Sherlockhoz mérve... Szegényt úgy elnyomja.)

7. Udvarias

John, ha jobban belegondolunk, Sherlock komplementere. Míg a mi drága Holmes-unknak ugyan van fogalma a normális szociális viselkedésről, de esze ágában sincs ahhoz tartani magát, addig John mindig ügyel arra, hogy udvariasan viselkedjen, még barátja helyett is. 

Ti miért szeretitek Johnt? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st