Ugrás a fő tartalomra

A karácsonyról #4 - 5 dolog, amit utálok a karácsonyban

Sziasztok!

Mivel a legutóbbi bejegyzésemben nagy adag optimizmust és lelkes ömlengést szabadítottam rátok, a mai posztomban igyekszem ellenpontozni ezt. Elvégre, miért is mennénk el egyik vagy másik irányba? Szerintem már így is meglepően vidám voltam az előző bejegyzésekben. Nem hiába mondtam, hogy sokat változtam az elmúlt hónapok alatt! Mindegy, a rossz vélemény ritkán változik. 


1. Az emberek

Igen, ez egy kissé erős kezdésnek, de hiába is köntörfalaznék, az esetek többségében nem kedvelem az embereket. Próbálok változtatni a dolgokon, de sem a tömeget, sem pedig az idegeneket nem szeretem, emiatt nemcsak a karácsony előtti tumultus, de már a zsúfolt plázákban való vásárlás is kiakaszt. 

Évekig az volt a bevált szokásom, hogy november elején megvásároltam az ajándékokat, hogy ne kelljen bemennem a városba olyankor, amikor minden másodpercben hozzám ér valaki, ráadásul akkora a sor, hogy lassan a boltból is kilóg... Ez azonban nem tett jót a pénztárcámnak, hiszen olyankor az akciók még csak szóba sem jöhetnek, ráadásul az alatt a majdnem két hónap alatt rengeteg olyan dolgot találtam, ami talán jobb ötlet lett volna, mint amit már rég megvettem. 

Ebben az évben leginkább Bécsben vásároltam, de nem kizárt, hogy egy-két dolgot még itthon is veszek.

2. Karácsonyi zenék

Míg a karácsonyi filmeket imádom, addig érdekes módon kitör a frász minden karácsonyi témájú számtól. Egyszerűen irritáló, ahogy az összes létező zenei stílusban képesek elmondani ugyanazt újra és újra, csak az egyik rappel a másik meg kiénekli a magas C-t... 

Ráadásul a klipek egyre rosszabbak. Addig még oké, hogy havazás van meg karácsonyfa és így tovább, de mondjátok már meg nekem, hogy miért is kell a nőknek úgy öltözniük, mint egy ribancnak

És akkor még nem szóltam egy szót sem arról, hogy akármerre jár az ember, akárhol is próbál egy kicsit kikapcsolódni, mindenütt jönnek ezekkel az idióta zenékkel. Nem mondom, egyszer-kétszer meghallgatom őket, de akármilyen is a színvonal, én inkább maradok a Micimackó fáziknál...

3. Rokonlátogatás

Meg ne szólaljatok, én figyelmeztettelek titeket az előző posztomban, ahol már leírtam, hogy miért tartom jónak, hogy összejön a család karácsonykor. Ezúttal a dolog sötétebb oldalról beszélnék. 

Nem tudom, ki hogy van vele, de én azt vettem észre, hogy a rokonok mindig követelőzőek. Lehet, hogy a szülőknek nem fontos, hogy milyen vagy fizikából, de a távolabbi családtagok egész biztosan rosszallóan fognak rád nézni, akkor is, ha kettesed van, és akkor is, ha négyesed. Ha sportolsz, arra fogják rá a rontást vagy az egyébként is rossz eredményeket, ha viszont nem, akkor meg csak csóválják a fejüket, hogy nahát, akkor mégis mit csinálsz szabadidődben, ha se nem tanulsz, se nem sportolsz? 

Az én rokonaim ilyenek. Mindannyian reálos beállítottságúak, informatikusok, bérszámfejtők, kémikusok és így tovább. Nem csoda, hogy engem, aki írói ambíciókkal rendelkezem, vagy legalábbis mindenképpen valami magyarral foglalkozó dolgot szeretnék csinálni, nem vagyok valami népszerű. A tanulmányi eredményemmel is folyton gond van, pedig nem vagyok rossz tanuló, de matekból és fizikából sosem tudok olyan jól teljesíteni, mint a család többi tagja. Ha meg megemlítem, hogy magyarral szeretnék foglalkozni, akkor meg azonnal azt kérdezik, hogy csak nem jogász szeretnék lenni?! (Hát nem!)

Ezenkívül én vagyok az egyetlen tizenéves a családban, így vagy unatkoznom kell a felnőttekkel, és olyan témákról beszélgetnem, amíg egyelőre nem érdekelnek, vagy éppen a kicsiket pesztrálnom. Ha tehetem, a gyerekekkel vagyok, ők szinte mindig jobb társaságnak bizonyulnak, mint a felnőttek. 

4. Főzés

Alapjáraton fogalmam sincs arról, hogyan állok a főzéssel. Szeretem is, meg nem is. Semmi izgalmasat nem találok benne, és sajnos sem a mesteri tányérkompozíciók, sem pedig az ízek tánca nem tud meggyőzni erről, pedig a Konyhafőnök meg az egyebek már megtanították nekem a szaknyelvet...

Karácsonykor hihetetlenül bosszantónak találom, hogy mindenki a főzéssel foglalkozik. Hatalmas kupival jár az egész, és nagy fáradság is, elvégre sokszor húsz személyre elegendő sütit meg kávét kell készíteni. Na, ez aztán nem kis munka. 

5. Az időjárás

Nem általánosan a karácsonyra vonatkozik a dolog, de azért egy kicsit mégis. Arra gondolok, hogy egyszerűen kevés a hó. Kicsiként ki tudtam menni a kertbe és építhettem hóembert. Ma már arra sincs elegendő hó, hogy egy apró golyót gyúrjak belőle. Szerintem ez szomorú. A karácsonyt annyival fel tudja dobni az a néhány centi fehér lepel, még akkor is, ha nem tart k tovább... Viszont ez az, ami ellen nem tudunk tenni, legalábbis egyik napról a másikra nem változtathatunk meg semmit. De most inkább nem megyek bele a környezetvédelem témakörébe.

Ez lett volna az én listám. Ti miért nem szeretitek a karácsonyt? Mik azok a dolgok, amik megőrjítenek titeket? Véleményeiteket, gondolataitokat, észrevételeiteket írjátok meg kommentben!
Üdv: Kriszti :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)