Ugrás a fő tartalomra

A karácsonyról #7 Reszkessetek betörők! - avagy 5 karácsonyi film

Sziasztok!

Először is boldog karácsonyt szeretnék kívánni nektek! Remélem kellemesen telnek az ünnepek, hogy családi béke és otthonos melegség uralkodik mindenütt és hogy ha máskor nem is, a mai napon egy kicsit kikapcsolódhattok. Mint említettem az előző bejegyzésben, kissé elmaradtam az aktuális posztokkal, ezért elnézést szeretnék kérni, Ma az én kedvenc karácsonyi filmjeimről írnék, hátha sikerül még elcsípnetek egyet ezek közül. 


1. Igazából szerelem (Port.hu

Eredeti cím: Love Actually 
Játékidő: 129 perc
Korhatár: 12

"A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen."
Színészek: Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Kneightly, Martin Freeman, Alan Rickman

Aki netán kiszúrta a színészek nevénél Martin Freemant, az már tudja is, miért ültem végig először ezt a fantasztikusan hosszú filmet. Aha, Martin Freemanért. Elég érdekes volt John Watsont konkrétan pornószínészként viszont látni, de... túltettem magam rajta. Ezt a filmet azért szere(tisztára mint egy kisiskolás fogalmazásban) nem csak egyetlen nézőpontot mutat, hanem betekintést enged többféle anyagi helyzetű, társadalmi státuszú emberek életébe, más és más kapcsolatokat ismertet meg velünk. Amellett, hogy a szerelem mindenütt ott van, a szeretet sok más példáját is megláthatjuk, ráadásul rettentően humoros és kreatív is. (Igaz, néha klisével töltik ki az űrt, de ennyit még megbocsáthatunk.)
tem, mert

2. Télapu (port.hu)

Eredeti cím: Santa Clause 
Játékidő: 97 perc
Korhatár:  - 
"Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád."

Színészek: Tim Allen, Eric Lloyd, David Krumholtz, Judge Reinhold

Srácok, nincs mit mondanom: egyszerűen imádom ezt a filmet, de teljesen indokolatlanul. 

3.  Tapló Télapó (port.hu)

Eredeti cím: Bad Santa
Játékidő: 91 perc
Korhatár: 15
"Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó - a törpe növésű Marcus - feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében. 
Színészek:  Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Bernie Mac

Sok mindent lehet mondani a szüleimre, de azt semmiképpen sem, hogy óvnának engem még a széltől is. Elég engedékenyek meg ha arról van szó, szabadelvűek is, például olyan hat (Nem láttam, nem is vagyok benne biztos, hogy van.)
évesen lazán leültettek egy karácsonyeste a tévé elé, hogy megnézzük a Tapló Télapót. Nem mintha felfogtam volna a felnőtt poénokból akárcsak egyet is, de azért nagyon élveztem az egészet. Manapság még mindig szívesen nézem, a második részéből azt hiszem, éppen ebben az évben akarnak még egy kis pénzt szerezni.

4. Reszkessetek betörők! (port.hu)

Eredeti cím: Home Alone
Játékidő: 103 perc
Korhatár: - 
"Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba."
Színészek: Macaualy Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherine O'Hara

Azt mondják két ember létezik: az, amelyik imádja a Reszkessetek betörőket! és az, amelyik utálja. Én az előbbibe tartozom, talán azért, mert körülbelül négy éve láttam először, szóval még nem telt el annyi idő, hogy megunjam. Mondjuk ebből is csak az első rész az, amit elviselek, bár a második sem olyan szörnyűséges. A következők viszont... Na ja, azokról nem is beszélni. 

5. Karácsonyi csoda (port.hu)

Eredeti cím: Christmas in Wwonderland
Játékidő: 95 perc
Korhatár: 12 
"Egy apa és három gyermeke Los Angelesből Edmontonba költözik. A testvérek az ünnepek előtti időszakot a helyi plázában ütik el, ahol valamilyen fura szerencse következtében egy táska készpénz hullik eléjük. A kandalló előtt ücsörgés helyett a kicsik hajszát indítanak a bűnözők ellen. Természetesen a Télapó is a segítségükre lesz a karácsonyi "buliban", hogy sikerül-e elkapniuk a csalókat, kiderül a filmből."
Színészek: Patrick Swayze, Matthew Knight, Tim Curry, Carmen Electra, Chris Kattan

Szerintem körülbelül senki sem ismeri ezt a filmet, nekem is csak egyetlen egyszer sikerült megnézem, de akkor nagyon tetszett. Matthew Knight pár filmben már játszott, bár csak jelentéktelen mellékszerepeket kapott. Egy ideig a Vámpírunk a gyerekcsősz című sorozatban játszott, ami egy fantáziadús Disney alkotás. Egyébként én azt is imádtam, de ez most nem lényeges. A Karácsonyi csoda rettenetesen aranyos, pörgős film, amit nem tudom, miért 12-es karikába soroltak. 

Remélem, tetszett nektek ez a bejegyzés, és még egyszer boldog karácsonyt!
Üdv: Kriszti :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)