Ugrás a fő tartalomra

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A holnap ostroma (Időfutár 6.) Idézetek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ebből nem csinálok hosszabb bejegyzést, de mivel sem erőm, sem kedvem nincs hozzá, inkább megkíméllek titeket attól a borzadálytól, amit momentán össze tudnék kaparni. A helyzet az, hogy én tényleg nagyon szerettem ezt a sorozatot, már rádiójáték korában is, de a végére úgy éreztem, kissé ellaposodott, és egyébként is rengeteg megmagyarázhatatlan hülyeség történt benne. Ennek ellenére a humora miatt szerintem mindenképp el kell olvasni, ha nem is komoly szemmel tekintünk rá. Íme néhány kedvcsináló idézet!
"- Egy görbe este a Döglött Harkályban.
 - Hogy tud most is a piára gondolni?
 - Engedelmet, most speciel a csaposnőre gondoltam!"

"- Okapi. AZ EGY ÁLLAT.
 - Ja, persze - Edina gúnyosan mosolygott.
 - Mondom!
 - Figyu, Tekla, tudom, hogy sík hülyének nézel, de én akkor sem fogok bevenni egy okapit."

"- Olyan boldog vagyok, hogy megint hallom a hangod... ezt a zengő baritont... Ha tudnád, mennyire hiányzol, pokol az életem nélküled!
 - Az enyém is pokol, elhiheted - sóhajtott a Felemásszemű.
 - Néha úgy érzem, felperzsel a szenvedély...
 - Itt is perzsel...
 - Éjszakánként? - kaccantott dévajul a matróna, és felhúzott szemöldökkel várta a választ. Még levegőt venni is elfelejtett.
 - Egész nap - jött a lelkesítő válasz."

"Néró nem szerette, ha arra az időszakra emlékeztették, amikor még voltak nevelő, sőt egy okvetetlenkedő anyukája, és ő még egyáltalán nem volt a világ ura."

"- Csak annyit mondok, Valéria, nem mindegy, hogy a szektáson van a kereszt, vagy a szektás van kereszten."

"- Jó, akkor találj ki valamit! - mondta Tekla.
 - Én?! Te vagy az ész! Én csak vicceseket tudok mondani.
Géza bá a fiú vállára tette a kezét.
 - Szabols, légy erős: nem tudsz vicceseket mondani!"

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mit gondoltok róla? Hallottátok már a rádiójátékot? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Még 10 aranyköpés, mert csak

Sziasztok!
Az első ilyen posztomat még augusztusban tettem ki, de elég népszerűnek bizonyult. Most, hogy már vége a tanévnek, arra gondoltam, hogy hozok nektek még 10 aranyköpést, amit az én drága osztályomnak köszönhetek, illetve egy kis újítás által a családomnak is. Ha készen álltok arra, hogy teljes lefáradjatok, olvassátok tovább!

A 10 legfontosabb dolog, amit 18 év alatt megtanultam

Sziasztok!
A világon két fajta ember létezik: aki szereti a szülinapját és aki nem. Ennek alapján én valami szuper képességű mutáns lehetek, mert engem nem érdekel különösebben ez az egész. Az ajándéknak persze örülök, de nem visítozom és nem ébredek gyomorgörccsel a születésnapomon. Ez valami gyári hiba lehet nálam, el kell fogadni. Azt viszont nem tagadhatom, hogy kicsit izgatott voltam, amikor végre valahára nagykorú lettem. Fura ebbe belegondolni, főleg úgy, hogy előttem az érettségi, az egyetem, az egész élet. Olyan ez, mint egy folyton pörgő körhinta, amiből legszívesebben azonnal kiszállnék. Mindazonáltal nem hagyhatlak titeket bejegyzés nélkül, még akkor sem, ha történetesen ma van az én nagy napom. Összeszedtem nektek 10 dolgot, amit én kevéske éveim alatt megtanultam.