Ugrás a fő tartalomra

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A holnap ostroma (Időfutár 6.) Idézetek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ebből nem csinálok hosszabb bejegyzést, de mivel sem erőm, sem kedvem nincs hozzá, inkább megkíméllek titeket attól a borzadálytól, amit momentán össze tudnék kaparni. A helyzet az, hogy én tényleg nagyon szerettem ezt a sorozatot, már rádiójáték korában is, de a végére úgy éreztem, kissé ellaposodott, és egyébként is rengeteg megmagyarázhatatlan hülyeség történt benne. Ennek ellenére a humora miatt szerintem mindenképp el kell olvasni, ha nem is komoly szemmel tekintünk rá. Íme néhány kedvcsináló idézet!
"- Egy görbe este a Döglött Harkályban.
 - Hogy tud most is a piára gondolni?
 - Engedelmet, most speciel a csaposnőre gondoltam!"

"- Okapi. AZ EGY ÁLLAT.
 - Ja, persze - Edina gúnyosan mosolygott.
 - Mondom!
 - Figyu, Tekla, tudom, hogy sík hülyének nézel, de én akkor sem fogok bevenni egy okapit."

"- Olyan boldog vagyok, hogy megint hallom a hangod... ezt a zengő baritont... Ha tudnád, mennyire hiányzol, pokol az életem nélküled!
 - Az enyém is pokol, elhiheted - sóhajtott a Felemásszemű.
 - Néha úgy érzem, felperzsel a szenvedély...
 - Itt is perzsel...
 - Éjszakánként? - kaccantott dévajul a matróna, és felhúzott szemöldökkel várta a választ. Még levegőt venni is elfelejtett.
 - Egész nap - jött a lelkesítő válasz."

"Néró nem szerette, ha arra az időszakra emlékeztették, amikor még voltak nevelő, sőt egy okvetetlenkedő anyukája, és ő még egyáltalán nem volt a világ ura."

"- Csak annyit mondok, Valéria, nem mindegy, hogy a szektáson van a kereszt, vagy a szektás van kereszten."

"- Jó, akkor találj ki valamit! - mondta Tekla.
 - Én?! Te vagy az ész! Én csak vicceseket tudok mondani.
Géza bá a fiú vállára tette a kezét.
 - Szabols, légy erős: nem tudsz vicceseket mondani!"

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mit gondoltok róla? Hallottátok már a rádiójátékot? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h