Ugrás a fő tartalomra

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A holnap ostroma (Időfutár 6.) Idézetek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ebből nem csinálok hosszabb bejegyzést, de mivel sem erőm, sem kedvem nincs hozzá, inkább megkíméllek titeket attól a borzadálytól, amit momentán össze tudnék kaparni. A helyzet az, hogy én tényleg nagyon szerettem ezt a sorozatot, már rádiójáték korában is, de a végére úgy éreztem, kissé ellaposodott, és egyébként is rengeteg megmagyarázhatatlan hülyeség történt benne. Ennek ellenére a humora miatt szerintem mindenképp el kell olvasni, ha nem is komoly szemmel tekintünk rá. Íme néhány kedvcsináló idézet!
"- Egy görbe este a Döglött Harkályban.
 - Hogy tud most is a piára gondolni?
 - Engedelmet, most speciel a csaposnőre gondoltam!"

"- Okapi. AZ EGY ÁLLAT.
 - Ja, persze - Edina gúnyosan mosolygott.
 - Mondom!
 - Figyu, Tekla, tudom, hogy sík hülyének nézel, de én akkor sem fogok bevenni egy okapit."

"- Olyan boldog vagyok, hogy megint hallom a hangod... ezt a zengő baritont... Ha tudnád, mennyire hiányzol, pokol az életem nélküled!
 - Az enyém is pokol, elhiheted - sóhajtott a Felemásszemű.
 - Néha úgy érzem, felperzsel a szenvedély...
 - Itt is perzsel...
 - Éjszakánként? - kaccantott dévajul a matróna, és felhúzott szemöldökkel várta a választ. Még levegőt venni is elfelejtett.
 - Egész nap - jött a lelkesítő válasz."

"Néró nem szerette, ha arra az időszakra emlékeztették, amikor még voltak nevelő, sőt egy okvetetlenkedő anyukája, és ő még egyáltalán nem volt a világ ura."

"- Csak annyit mondok, Valéria, nem mindegy, hogy a szektáson van a kereszt, vagy a szektás van kereszten."

"- Jó, akkor találj ki valamit! - mondta Tekla.
 - Én?! Te vagy az ész! Én csak vicceseket tudok mondani.
Géza bá a fiú vállára tette a kezét.
 - Szabols, légy erős: nem tudsz vicceseket mondani!"

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mit gondoltok róla? Hallottátok már a rádiójátékot? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Back To School #2 Tippek, amiket (talán) még nem hallottál

Sziasztok!

Ez a második Back To School bejegyzésem, amelyben próbálok olyan tanácsokat, amelyeket talán még nem hallottatok! A szeptember elkezdődött: ez a nagy tervezgetések időszaka, tudjátok, amikor elhatározzátok, hogy na, akkor ebben az évben tanulni fogok! Hogy ez meg fog-e történni vagy sem, az nagyban múlik rajtatok, illetve azon, hogy milyen tanácsokkal próbálnak segíteni titeket. A tervek mellett ugyanis fontos, hogy tudd, hogyan állj hozzá, mit tegyél és mit ne tegyél. Hát... most nézzük át, mit javaslok én!

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.