Ugrás a fő tartalomra

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A holnap ostroma (Időfutár 6.) Idézetek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ebből nem csinálok hosszabb bejegyzést, de mivel sem erőm, sem kedvem nincs hozzá, inkább megkíméllek titeket attól a borzadálytól, amit momentán össze tudnék kaparni. A helyzet az, hogy én tényleg nagyon szerettem ezt a sorozatot, már rádiójáték korában is, de a végére úgy éreztem, kissé ellaposodott, és egyébként is rengeteg megmagyarázhatatlan hülyeség történt benne. Ennek ellenére a humora miatt szerintem mindenképp el kell olvasni, ha nem is komoly szemmel tekintünk rá. Íme néhány kedvcsináló idézet!
"- Egy görbe este a Döglött Harkályban.
 - Hogy tud most is a piára gondolni?
 - Engedelmet, most speciel a csaposnőre gondoltam!"

"- Okapi. AZ EGY ÁLLAT.
 - Ja, persze - Edina gúnyosan mosolygott.
 - Mondom!
 - Figyu, Tekla, tudom, hogy sík hülyének nézel, de én akkor sem fogok bevenni egy okapit."

"- Olyan boldog vagyok, hogy megint hallom a hangod... ezt a zengő baritont... Ha tudnád, mennyire hiányzol, pokol az életem nélküled!
 - Az enyém is pokol, elhiheted - sóhajtott a Felemásszemű.
 - Néha úgy érzem, felperzsel a szenvedély...
 - Itt is perzsel...
 - Éjszakánként? - kaccantott dévajul a matróna, és felhúzott szemöldökkel várta a választ. Még levegőt venni is elfelejtett.
 - Egész nap - jött a lelkesítő válasz."

"Néró nem szerette, ha arra az időszakra emlékeztették, amikor még voltak nevelő, sőt egy okvetetlenkedő anyukája, és ő még egyáltalán nem volt a világ ura."

"- Csak annyit mondok, Valéria, nem mindegy, hogy a szektáson van a kereszt, vagy a szektás van kereszten."

"- Jó, akkor találj ki valamit! - mondta Tekla.
 - Én?! Te vagy az ész! Én csak vicceseket tudok mondani.
Géza bá a fiú vállára tette a kezét.
 - Szabols, légy erős: nem tudsz vicceseket mondani!"

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mit gondoltok róla? Hallottátok már a rádiójátékot? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.

Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója 1-2.

Sziasztok!

A bejegyzések megírása mindig hosszú folyamat, ezt mindenki tudja. Még egy egyszerű, átlagos cikket is ki kell(ene) dolgozni, megszerkeszteni, átnézni és kijavítani, nemhogy egy nagyobb lélegzetvételű, nehéz posztot, egy olyat, mint amilyen ez is lesz. Hetek óta próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy végre letudhassam ezt a kritikát is, de csak most jutottam odáig, hogy le is írjam őket. Remélem, hogy teljesen érthető, megfelelő mértékben határozott és őszinte leszek majd.  Kezdjük hát bele a rettegett Egy ikerpár titkos naplója című könyvsorozat első két részének remélhetőleg átfogó kritikájába!