Ugrás a fő tartalomra

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A holnap ostroma (Időfutár 6.) Idézetek

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ebből nem csinálok hosszabb bejegyzést, de mivel sem erőm, sem kedvem nincs hozzá, inkább megkíméllek titeket attól a borzadálytól, amit momentán össze tudnék kaparni. A helyzet az, hogy én tényleg nagyon szerettem ezt a sorozatot, már rádiójáték korában is, de a végére úgy éreztem, kissé ellaposodott, és egyébként is rengeteg megmagyarázhatatlan hülyeség történt benne. Ennek ellenére a humora miatt szerintem mindenképp el kell olvasni, ha nem is komoly szemmel tekintünk rá. Íme néhány kedvcsináló idézet!
"- Egy görbe este a Döglött Harkályban.
 - Hogy tud most is a piára gondolni?
 - Engedelmet, most speciel a csaposnőre gondoltam!"

"- Okapi. AZ EGY ÁLLAT.
 - Ja, persze - Edina gúnyosan mosolygott.
 - Mondom!
 - Figyu, Tekla, tudom, hogy sík hülyének nézel, de én akkor sem fogok bevenni egy okapit."

"- Olyan boldog vagyok, hogy megint hallom a hangod... ezt a zengő baritont... Ha tudnád, mennyire hiányzol, pokol az életem nélküled!
 - Az enyém is pokol, elhiheted - sóhajtott a Felemásszemű.
 - Néha úgy érzem, felperzsel a szenvedély...
 - Itt is perzsel...
 - Éjszakánként? - kaccantott dévajul a matróna, és felhúzott szemöldökkel várta a választ. Még levegőt venni is elfelejtett.
 - Egész nap - jött a lelkesítő válasz."

"Néró nem szerette, ha arra az időszakra emlékeztették, amikor még voltak nevelő, sőt egy okvetetlenkedő anyukája, és ő még egyáltalán nem volt a világ ura."

"- Csak annyit mondok, Valéria, nem mindegy, hogy a szektáson van a kereszt, vagy a szektás van kereszten."

"- Jó, akkor találj ki valamit! - mondta Tekla.
 - Én?! Te vagy az ész! Én csak vicceseket tudok mondani.
Géza bá a fiú vállára tette a kezét.
 - Szabols, légy erős: nem tudsz vicceseket mondani!"

Ti ismeritek ezt a sorozatot? Mit gondoltok róla? Hallottátok már a rádiójátékot? Írjátok meg kommentben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st