Ugrás a fő tartalomra

Viktoriánus Sherlock

Sziasztok!

Most, hogy már a küszöbön a Sherlock 4. évadának premierje, úgy gondoltam, a különkiadásról egy tényleg nagyon rövid és haszontalan poszttal érkezem. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon tetszett A förtelmes menyasszony, bár azt meg kell hagyni, hogy sok hatásvadász rész került bele. A dialógusok és a viccek többsége csupán a fanoknak szólt, ennek ellenére azonban én rettenetesen élveztem. Tetszett a hangulat és a történet is, igaz, egy kicsit kuszának éreztem a felépítése miatt. A színészek továbbra is remekül hozták a karakterüket, és hát, mindenki benne volt a részben, akire mindannyian vártunk: Mycroft, Lestrade, Mrs. Hudson, Molly, Mary, ... Most ráhangolódás gyanánt rengeteg képet hoztam. "Maga Sherlock Holmes, viselje a vadászsapkát!"

"- Maga élő, lélegző férfi. Éli az életét. Van múltja.
- Micsodám?
- Nos, biztosan van...
- Van mim?
- Tudja.
- Nem.
- Kalandjai.
- Adja ide a revolveremet. Jobb, ha nálam van.
- A fenébe is, Holmes, maga húsvér ember. Vannak érzései.
Vannak... Muszáj, hogy legyenek... impulzusai.
- Istenem, még sosem vártam ilyen türelmetlenül, hogy meg-
támadjon egy gyilkos szellem."


"- Kettőnk közül, John, én mindig túlélem a zuhanást.
- De hogy?
- Ez elemi, kedves Watsonom.""- Hogy nézek ki? Huh? Őszinte lehetsz, nagyon feltűnő? Talán tupíroztatnom kéne?""A halál az új szexi"
"- Azt hittem, elvesztelek téged. Azt hittem, talán  elhanyagoltuk egymást.
- Nos, maga volt az, aki elköltözött.
- Maryhez beszéltem."
Ennyi lett volna már :) Köszönöm a figyelmet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.

Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója 1-2.

Sziasztok!

A bejegyzések megírása mindig hosszú folyamat, ezt mindenki tudja. Még egy egyszerű, átlagos cikket is ki kell(ene) dolgozni, megszerkeszteni, átnézni és kijavítani, nemhogy egy nagyobb lélegzetvételű, nehéz posztot, egy olyat, mint amilyen ez is lesz. Hetek óta próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy végre letudhassam ezt a kritikát is, de csak most jutottam odáig, hogy le is írjam őket. Remélem, hogy teljesen érthető, megfelelő mértékben határozott és őszinte leszek majd.  Kezdjük hát bele a rettegett Egy ikerpár titkos naplója című könyvsorozat első két részének remélhetőleg átfogó kritikájába!