Ugrás a fő tartalomra

Viktoriánus Sherlock

Sziasztok!

Most, hogy már a küszöbön a Sherlock 4. évadának premierje, úgy gondoltam, a különkiadásról egy tényleg nagyon rövid és haszontalan poszttal érkezem. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon tetszett A förtelmes menyasszony, bár azt meg kell hagyni, hogy sok hatásvadász rész került bele. A dialógusok és a viccek többsége csupán a fanoknak szólt, ennek ellenére azonban én rettenetesen élveztem. Tetszett a hangulat és a történet is, igaz, egy kicsit kuszának éreztem a felépítése miatt. A színészek továbbra is remekül hozták a karakterüket, és hát, mindenki benne volt a részben, akire mindannyian vártunk: Mycroft, Lestrade, Mrs. Hudson, Molly, Mary, ... Most ráhangolódás gyanánt rengeteg képet hoztam. "Maga Sherlock Holmes, viselje a vadászsapkát!"

"- Maga élő, lélegző férfi. Éli az életét. Van múltja.
- Micsodám?
- Nos, biztosan van...
- Van mim?
- Tudja.
- Nem.
- Kalandjai.
- Adja ide a revolveremet. Jobb, ha nálam van.
- A fenébe is, Holmes, maga húsvér ember. Vannak érzései.
Vannak... Muszáj, hogy legyenek... impulzusai.
- Istenem, még sosem vártam ilyen türelmetlenül, hogy meg-
támadjon egy gyilkos szellem."


"- Kettőnk közül, John, én mindig túlélem a zuhanást.
- De hogy?
- Ez elemi, kedves Watsonom.""- Hogy nézek ki? Huh? Őszinte lehetsz, nagyon feltűnő? Talán tupíroztatnom kéne?""A halál az új szexi"
"- Azt hittem, elvesztelek téged. Azt hittem, talán  elhanyagoltuk egymást.
- Nos, maga volt az, aki elköltözött.
- Maryhez beszéltem."
Ennyi lett volna már :) Köszönöm a figyelmet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h