Ugrás a fő tartalomra

Kordos Szabolcs: Luxushotel, Hungary

Sziasztok!

A magyar könyvekről még mindig nem tartok túl sokat, annak ellenére sem, hogy mostanában komolyan rengeteg pozitív élményt szereztem velük kapcsolatban. Mintha szándékosan gúnyolódnának rajtam vagy nem tudom... A lényeg az, hogy a következő kötetet csupán azért vettem meg, mert a) volt kuponom és b) mert kellett a kihíváshoz. Nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes lesz.
Információk


Az író

Kordos Szabolcs kortárs író, újságíró művei:

- Luxushotel, Hungary
- Taxisvilág, Hungary
- Turista from Hungary
- Eszem-iszom, Hungary
- Airport, Hungary
- Tilos a belépés

A könyv

Műfaj: humoros, bulvár
Szemszög: E/1
Korhatár: 12+
Kiadó: XXI. század
Kiadás éve: 2012
Ár: 2990 Ft
Oldalszám: 272
Molyértékelés: 82% (115 csillagozás)
Fülszöveg:
"Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran az ember maga az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Az informátorok előbb-utóbb megnyíltak: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatózó kémekről, a bogaras vendégekről, de nem feledkeztek meg saját szennyesük kiteregetéséről sem. Beszéltek, mert már túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből. Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna."

A véleményem


Tudjátok, én sajnos nem abban a korban nőttem fel, amikor a nyomtatott sajtó a mindennapos hírszerzés legfontosabb eszköze. Amikor megszülettem, már volt internet, telefon, tévé, és mire abba a korba értem, hogy érdekeljem engem a világ, már meg is kaptam az érintőképernyős tévét a mobilnettel. Ez persze nem azt jelenti, hogy sosem olvastam újságot, sőt! A Látkép, a 3. évezred, az IPM, a History, a Múltkor meg a Rubicon is a kedvenc lapjaim közé tartozik, de, amíg még működött az egyetlen értelmes tinimagazin, vagyis az IM, addig azt is minden hónapban megvettem. De a napi- és hetilapok világában egyáltalán nem vagyok otthon, és ilyesféle tényfeltáró cikkeket sem igen olvastam még, legalábbis ilyen témában biztosan nem.

Rengeteg meglepő, undorító és felháborító dolgot tudtam meg a luxushotelek szokásairól és mindennapjairól. Néha már úgy voltam vele, hogy ez nekem sok, de azért tovább olvastam. Már hogyne tettem volna ezt! 

A könyvnek olyan stílusa van, hogy egyszerűen képtelen letenni. Azt hiszem, a jó újságíró pont erről ismerszik meg.A hétköznapiságot csak fokozta az a hol humoros, hol gúnyos hangvétel. Minden történet szépen volt felvezetve, és nem igazolódott be a félelmem, vagyis a csattanókat nem rontották el azzal, hogy megpróbálták egy unalmas, erőltetett viccel még ütősebbé tenni őket.


Kinek ajánlom?
- aki még nem járt luxushotelekben
- aki járt már luxushotelben
- akit érdekelnek a bizarr dolgok
- aki mindig is kíváncsi volt a magyar elit szokásaira (persze csak a luxusszállodákban tanúsított viselkedéséről tájékozódhat a kedves olvasó)


Azt hiszem, mára ennyi lett volna :) Ti olvastatok már Kordos Szabolcstól valamit? Úgy hallottam, neki több hasonló kötete is megjelent már. Mit gondoltok az ilyesféle könyvekről? Véleményeiteket, gondolataitokat, észrevételeiteket írjátok meg kommentben! Köszönöm a figyelmet :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h