Ugrás a fő tartalomra

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok!

Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

1. Lucifer imádnivaló

Igen, a bukott angyal, a lázadó, az emberiség megrontója, maga a Sátán... aranyos. Ez főként annak köszönhető, hogy Mark Palla... Palle... Pellegrino játssza, aki az elején kissé elszállt magától, de aztán jól ráérzett a szerepére. Sosem értettem, hogy miért szegény Padaleckit bántják a nevével... Szóval Mark (Így meg összetévesztitek Sheppard-del. Igazságtalan az élet.) tényleg remek, meg a többi porhüvely is elég ügyesen hozza az elkényeztetett, apakomplexusos ördögöt. (A legjobb, amikor valami drámai jelenet megy éppen, Lucifer szeme világít, a hangja mély és sötét, és akkor... akkor meglátod, milyen aranyos pocakja van, és rájössz, hogy nem tudod utálni.)

2. Hey, Assbutt!

Az Odaátban annyi különböző káromkodással találkozunk, hogy az egyszer-kétszer még a magyarok gyomrát is megfekszi. Én személy szerint innen tanultam meg angolul káromkodni. Cas viszont, a mi tudatlan, finom lelkű Casünk (aki mondjuk több ezer éves és nem mellesleg részt vett az egyiptomi kisgyerekek kiirtásán) nem igazán van otthon a durva nyelvezet világában, így... kreált magának egyet. Azt hiszem, nemsokára bevett szitokszóvá válik az assbutt, amit magyarra "seggpopónak" fordítottak (miééért?). Nekünk, rajongóknak egyből eszünkbe jut Cas hősiesen nevetséges tette, viszont, aki nem nézi, az csak értetlenül bámul ránk, és azon gondolkodik, hogy mégis ki az az idióta, aki ilyet kiejt a száján?

3. A Pokol Királya három disznót ér

A Pokol Királyától félni kell, hiszen nem véletlenül lett az ura a rossz emberek örökös süllyesztőjének. Ő az, akit nem érdemes elküldeni melegebb tájakra, mert már így is tudja, milyen a föld alatt izzadni a halálsikolyok édes szimfóniáját hallgatva. Az viszont eszébe jutott már valakinek, hogy a Pokol Királyának is van múltja? Büszkén jelentem: az Odaát készítőinek igen. Crowley egyszerű keresztúti démonból lett királlyá, azonban a múltja sötétebb, mint gondolnánk. Az édesanyja, aki nem mellesleg a világ egyik legnagyobb boszorkánya, kiskorában elhagyta, viszont előtte megpróbálta eladni három disznóért cserébe. Hogy jobban jártunk azzal, hogy nem fogadta el az ajánlatot? Kétlem.

4. Exorcizamus...

Lehet, hogy Balassi meg Petőfi nem megy mindenkinek fényesen, de egy démonűzést ügyesen rögtönözni tudnánk, ha szükség volna rá. Végül is, ha azt vesszük, talán praktikusabb is ezt a szöveget bemagolni, hiszen ki tudja, mikor lesz rá szükségünk...

5. "Ezt a pizzafutártól tanultam."

A jó öreg Cas... Általánosan elfogadott gondolat az, hogy az angyalok nemtelenek. Az Odaát ezt a szabályt, hogy is mondjam... nem igazán tartotta be. Nem merem kijelenteni, hogy Cas speciel a nők iránt érdeklődik, merthogy a Destiel fanok agyoncsapnának, de tény, hogy volt egy kis szikra közte és Meg között, illetve az a másik lányka, akivel hirtelen egy ágyba került, sem volt közömbös számára. Szerencsére Cas nem mondott csődöt akkor, hiszen volt kitől tanulnia. Azt persze még most sem érti a szentem, hogy ha a pizzafutár és a bébiszitter tényleg szeretik egymást, akkor mégis miért csapkodja a fenekét? (Biztos azért, mert valami rosszat csinált...)

6. Az angyalok seggfejek

Kik az angyalok?


  1. Édes, aranyos, pufók kisfiúk, akik nagy szemekkel bámulnak rád a freskókról. Arany fürtös fejükkel és párnás tenyerükkel elvarázsolják a legkeményebb szívű embert is. 
  2. Természetfeletti lények, akik csodálatos, az emberek számára túlságosan magasztosak és tökéletesek ahhoz, hogy láthassuk őket.
  3. Egyéb: Nem olvasok angyalokról szóló műveket, de egy időben felkapottak voltak, ezért gondolom a hasonló témájú könyvek rajongóinak kicsit többet mond az angyal szó, mint nekem.
És mit jelentenek ők az Odaát rajongóknak?

  1. Cast, aki: furcsa, szűz (egy darabig), szeret sms-ezni, kihallgatni a macskákat és nagyon sokat jelent számára Dean.
  2. Lucifert, aki: egy szemétláda, mégis mindenki imádja.
  3. Metatront,akivel sikeresen azonosul minden író és könyvmoly.
  4. És a többieket, akiket mindenki utál, mert szemetek, lemészárolják egymást és az embereket, bántják Winchesteréket, kínozzák Cast és amúgy is mindig mindent elrontanak. 


7. A Halál nem halhatatlan

Ha másnak azt mondjuk, hogy a Halál nem halhatatlan, a képünkbe röhög. Igaza is van, hiszen a halál örök: mindig is volt, mindig is lesz. Vagy mégsem. Az Odaátban Deannek sikerül egy kaszával (milyen ironikus!) eltávolítani a Halált, akit egyébként mindannyian imádtunk.

8. Ha azt mondják, maradj a sókörön belül, maradj ott!

Srácok, ha véletlenül beállítana hozzátok két marconán jóképű férfi, és azt mondják, maradj a sókörön belül, akkor maradj ott! Soha nem sült még jó ki abból, hogy valaki fogta magát és önkényesen szétrúgta a kört vagy éppen fittyet hányva a két ámokfutóra, egyszerűen pont az ellenkezőjét tette annak, amit mondtak. Ha túl akarod élni: maradj ott!

9. Leviatánok

Sokféle lénnyel találkoztunk már a fantasy sorozatokban: vámpírokkal, vérfarkasokkal, angyalokkal, démonokkal meg még ki tudja, mikkel. A leviatánok nem is önmagukban érdekesek (hanem Casban, hahaha), hanem inkább azért, mert a vezetőjüket, fogjuk vissza magunkat: Dicknek nevezték. Igen, Dicknek.

10. Srác Dráma 

Amikor a két Winchester az Impalában vagy a kocsinak dőlve, esetleg az újabb évadokban, a bunkerben beszélgetnek, elmondják egymásnak az érzelmeiket stb. Szerintem az ilyen jeleneteket sokan nem tudják értékelni, de az Odaát fanok többsége imádja az ilyet! Minden részben van legalább pár perc, amikor próbálják egymást és magukat meggyőzni arról, hogy jól vannak, miközben nem, aztán meg elkocsikáznak a naplementébe valami rockballadára. Hát nem imádnivaló az ilyen?

11. Son of a bitch

Meg kellene egyszer számolni, hogy a sorozatban összesen hányszor hangzik el ez a káromkodás. Az elején csak Dean használja, aztán már Sam is, végül mindenki. De komolyan. A son of a bitch már nem is káromkodás, hanem kötőszó náluk.

12. Beyonce és Z ügynök/Aguilera és Spears ügynök

Kevés fogalmam van arról, hogy min is nevettem addig, míg Cas meg nem jelent a sorozatban, ugyanis ha a sorozat humoráról kellene beszélnem először őt említeném meg. Deanék ugyebár imádják magukat zenészekről elnevezni, hogy aztán egy kicsit sem gyanús, hamis igazolvánnyal bejussanak a gyilkosságok helyszínére. És igen, Cas egyszer Beyonce ügynöknek nevezte el magát, míg Crowleyt, igen, a Pokol Királyát Z ügynöknek. Deanék pedig Aguilera és Spears ügynökök lettek...

13. Jefferson Starshipek

Mik azok a Jefferson Starshipek? Éva teremtményei, akik ezer örömmel marcangolják szét egymást. Sajnos arra már nem volt érkezésük, hogy a Winchestereket is megkóstolják, hiszen Éva nem engedte nekik.

14. Vámpfarkasok

A vámpfarkasok azok, amiknek hangzanak: vámpírok és vérfarkasok egyben. Szíveket tépnek ki és torkokat metszenek el, hogy utána jól lakhassanak az áldozatok véréből. A vámpfarkas és a Jefferson Starship elnevezés is ugyanannak a csodálatos személynek köszönhető. Dean Winchesternek.

15. Elvis

Nem, nem a zenész. A szendvics. 

Remélem tetszett nektek a bejegyzés. Szerintetek mi az, amit csak a fanok érthetnek meg? Véleményeiteket, gondolataitokat, észrevételeiteket írjátok meg kommentben! 
Üdv: Kriszti :) 


Megjegyzések

  1. Zseniálisan összeszedted, hogy miért vagyunk mások, mint mások. :) Megjegyzem, végig vigyorogtam, miközben olvastam. Olyan érzés, mintha valami külön szektában lennék. Érdekes, hogy vannak más sorozatok is, amiket szeretek, de sehol nem érzem azt az összetartást, mint itt SP-fanoknál. Mi valahogy tényleg (egy)más nyelvet beszélünk.
    Köszönet a szuper összeállításért!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)