Ugrás a fő tartalomra

Odaát: 5 karakter, akit visszahoznék

Sziasztok!


Minden rajongó ismeri azt az érzést, amikor a kedvenc karakterét kiírják a sorozatból: szerencsés esetben csupán elköltöztetik a Bahamákra vagy kómába ejtik, amiből még van esélye felébredni, rosszabb esetben viszont megölik őket. Az Odaát alkotóinál kevesebben űzik jobban és kegyetlenebbül ezt a sportot, bár az általuk teremtett univerzumban, semmi sem lehetetlen, mindig megvan az esély arra, hogy a szétmarcangolt, Pokolba száműzött szépfiú visszareppenjen a Földre, méghozzá angyaltaxival. (Vicces: létezik olyan szó, hogy angyaltaxi, vagy legalábbis a  blogger helyesírás ellenőrzője nem talál benne kivetnivalót.) Most összegyűjtöttem nektek azt az 5 karaktert, akit mindenképp visszahoznék. 


SPOILER! KOMOLYAN, NEM FOGOK VIGYÁZNI ARRA, MIT MONDOK, SZÓVAL CSAK AKKOR OLVASD EL, HA NEM TÖRIK ÖSSZE A SZÍVED EGY-EGY SPOILERTŐL!

1. Meg Maters

Azok, akik még csak a sorozat első-második évadáig jutottak el, és úgy érzik Meg egy utálatos, idegesítő karakter volt, azok meg fognak lepődni (főleg azért, mert hiába figyelmeztettem őket, mégis továbbolvasták a bejegyzést): Meg igenis szerethetővé válik egy új színésznőnek és az ő unikornisának köszönhetően. Lehet, hogy nem volt pozitív karakter és hogy mindent a saját érdekében tett, de a humora és a Cas-hez fűzött meghatározhatatlan megszállottsága az én szememben szimpatikussá, hovatovább emberivé tette. Szívesen visszahoznám, ha erre volna mód, de úgy tűnik, a sorozatkészítők évek óta mellőzik szegénykét. 

2. Joe Hardvell

Joe érdemtelenül halt meg. Egyszer, régen elkövettem azt a hibát, hogy shipeltem őt és Deant, de aztán hamar rájöttem, hogy akármennyire is aranyosak lennének együtt, az egy túl normális kapcsolat volna a mi fandomunkhoz. Joe karaktere ettől függetlenül nem lett ellenszenvesebb, sőt, én végig kedveltem őt. Visszahoznám, mert a női vadászok egyik mintapéldája volt. (Nem, nem, nem: Mary Winchester NEM jó vadász. De róla inkább máskor mondom el a véleményemet.)

3. Ellen Hardvell

Ellent szintén szerettem. Kemény volt, erős és gyakorlatias, feláldozta önmagát a jó ügyért cserébe. A halála tragikus volt, engem nagyon meghatott az a jelenet, mielőtt a pokolkutyák és ők is felrobbantak volna. 

4. Bobby Singer

Bobby az a szereplő, akit nem lehet nem szeretni. Felnőttként vadásszá, mégis olyan tapasztalt és profi volt, hogy a segítsége nélkül Deanék szinte nem is tudtak elboldogulni. A tudása hatalmas volt, a halála pedig szörnyű.  Nem is tudom elképzelni, hogyan élte túl azt a tolókocsis időszakot. Ezenkívül végig ott volt a Winchestereknek, vigyázott rájuk, a pártjukat fogta már a legelejétől fogva. Igenis a fogadott fiai lettek Bobbynak, és a halála ugyanannyira fájt nekik, mint a valódi apjuké. (Ha nem jobban.) 5. Charlie


Charlie kalandvágyó volt, mágiát akart látni, és sikerült is elérnie a célját: Óz földjén harcolt, tiszteletbeli vadász lett belőle, és kishúgukká fogadták a Winchesterek. Mindenki szerette a kelekótya nerdöt, aki Hermione Granger módszereihez folyamodott és végül rettentő halált halt: a Winchesterekért. Szerintem ő a világ legtündéribb embere, az alacsony, törékeny lány, aki harcolt a gonosz ellen. 

Ti kit hoznátok vissza a sorozatba? Esetleg más sorozatból van olyan halott, eltűnt, gyakorlati okokból félretett szereplő, akit szeretnétek újra látni? Véleményeiteket, gondolataitokat, észrevételeiteket írjátok meg kommentben! Üdv: Kriszti :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok!

Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Még 10 aranyköpés, mert csak

Sziasztok!
Az első ilyen posztomat még augusztusban tettem ki, de elég népszerűnek bizonyult. Most, hogy már vége a tanévnek, arra gondoltam, hogy hozok nektek még 10 aranyköpést, amit az én drága osztályomnak köszönhetek, illetve egy kis újítás által a családomnak is. Ha készen álltok arra, hogy teljes lefáradjatok, olvassátok tovább!

SOROZATAJÁNLÓ: Csengetett, Mylord?

Sziasztok!
Senki ne lepődjön meg azon, hogy bejelentem, a Sherlock és a My mad fat diary után ismét egy angol sorozatot néztem meg. Kezdem úgy érezni, hogy a különböző nemzetekről szóló modern sztereotípiák alátámaszthatóak, bár ez durva általánosítás, hiszen csak egy dolgot tudok biztosan; az angolok remek sorozatokat gyártanak. Lássuk hát, mi a helyzet a Csengetett, Mylord? - dal.