Ugrás a fő tartalomra

Back To School #5 5 könyves/sorozatos karakter, aki motiválhat

Sziasztok!

A tegnapi motivációs poszt után ma a Back To School bejegyzéssorozat részeként 5 olyan könyves vagy sorozatos karaktert hoztam, akik inspirálhatnak titeket az idei tanévben!


1. Rory Gilmore (Gilmore Girls)

A Szívek szállodája című, (eredetiben Gilmore Girls) egy még most is nagy rajongótáborral rendelkező sorozat, pedig már évekkel ezelőtt véget ért. A legtöbben ismerik a szószátyár, érzelmes, bár kissé excentrikus Lorelai és lánya, az okos, csinos, de félszeg Rory karakterét. Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, pedig nem olyan izgalmas, ha jobban belegondolunk. Elsősorban Rory fogott meg engem is, ugyanis a legtöbb könyvmoly és jó tanuló példaképének tekinti őt: hiába csinos és szép, sőt, rendelkezik gazdag rokonokkal, nem csábul, hanem kitartóan folytatja tovább a tanulmányait, és mindent megtesz azért, hogy az álmai valóra váljanak. 

2. Hermione Granger (Harry Potter)

Hermionét mindenki ismeri. Ő és az őt megformáló Emma Watson egyaránt azt hirdetik, hogy a tanulás az egyik legfontosabb dolog a világon, így nem csoda, hogy manapság már létezik olyan közmondás, hogy "Mint Granger!" (Az Odaát fanoknak mondom, hogy szeretett Charlienk is milliószor feltette már magában a kérdést: Mit Tenne Most Hermione?) 3. Cath (Fangirl)

Kevésbé ismert a könyv, de szerintem Cath így is beleillik a sorba. Angolszakos egyetemista, aki félénksége ellenére is helytáll az élet legtöbb területén. Kitartó az írás terén, és bár majdnem megingatja a kreatív írás tanár véleménye, nem adja fel. 

4.  Reni (SZJG)

Nekem sem ő volt a kedvenc szereplőm, sőt! Folyamatosan hisztizett, humora nem volt, és ő az élő bizonyítéka annak, hogy nulla életösztönnel is könnyen átszambászik az ember lánya a szociális kapcsolatok útvesztőjén, de... Be kell vallanunk, hogy folyton magolt, tehát nem volt kimondottan intelligens, nagyon szorgalmas volt. És emiatt igenis példát kell vennünk róla! 

5. Rae (My mad fat diary)

Rae karaktere kissé ellentmondásos, de egyvalamiben senki sem kételkedhet: nemcsak az elfogadásra, a szeretetre és más hasonló, klisés, de hihetetlenül fontos emberi értékekre hívja fel a figyelmünket, hanem azt is megmutatja, hogy amellett, hogy magánéleti gondjai vannak és nem mellesleg depressziós, képes tanulni és jó eredményeket szerezni az iskolában. Sőt. Később, mikor ezek a lelki problémák már nem állnak útjába, elkezdi élni a saját életét, bulizni jár, találkozik a barátjával stb, mégis felveszik az egyetemre, mert remek eredményeket produkál! 

Titeket ki vagy mi motivál?
Üdv: Kriszti :) Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st