Ugrás a fő tartalomra

Még 10 aranyköpés, mert csak

Sziasztok!

Az első ilyen posztomat még augusztusban tettem ki, de elég népszerűnek bizonyult. Most, hogy már vége a tanévnek, arra gondoltam, hogy hozok nektek még 10 aranyköpést, amit az én drága osztályomnak köszönhetek, illetve egy kis újítás által a családomnak is. Ha készen álltok arra, hogy teljes lefáradjatok, olvassátok tovább!

1. A szituáció: Év eleje, órarend diktálás. Mindenki morgolódik, mert a tanár a teljes nevén szólítja a tantárgyakat, például rajz és vizuális kultúra vagy média és mozgókép ismeret. Egy lány osztálytársam megkérdezi:

- A mozgókép az a rajz? Vagy mi? 
- Nem - válaszoltam röviden tömören, ahogy szoktam.
- Hát akkor? 
- Média.
- És miért nem lehet azt mondani? Különben is! A kép nem is mozog... 

2. A szituáció: Angol óra 10-ben. A mi osztályunk akkor tanulta második éve a nyelvet. A mondat a következő lehetett: They order salmon. (Ez egy kicsit óvodásra sikerült, de sajnos nem emlékszem pontosan.) A fordítás a következőképpen hangzott: Szalmonellát rendeltek.

3. Dédmamám és anyukám közötti beszélgetés:

- Hol a kutya? - kérdezte anya.
- Csendben.

4. Hülye vagyok, nem szép.


5.  A szituáció: Két osztálytárs novemberben beszélget fizikán. (Mikor máskor?)

- Vágod, hogy ma van Black Friday?
 - Az nem szombatra esik?

6. A szituáció: Én és egy hozzám hasonlóan eminens tanuló az osztály kérésére meg akarjuk fűzni a biosz tanárt, hogy tegye át a dolgozatot hétfőről szerdára. Megjegyzem, hogy a legjobb humorú tanárról van szó, akit valaha ismertem.

- Nem tehetnénk át a dolgozatot esetleg szerdára?
- Igen, az úgy valóban jó lenne. Az angoltanárom 50 szót adott fel holnapra.
- A tanárnő tanul angolt?
- Nem. Csak színlelem, mint Önök.

7. A szituáció: Németórán beszélgetünk valami teljesen oda nem illő dologról, persze magyarul. Osztálytársam a következőket mondta:

 - Hallottam egy sztorit, amikor a csaj kompromisszumot adott a pasinak...
 - Nem inkább ultimátumot? (Ez az okos én voltam.)
 - Az nem ugyanaz?

8. Hát, a biosz tanárnak megvannak a módszerei arra, hogy felhívja magára a figyelmet. Talán ezért szereti mindenki őt, bár szívatós tantárgyai vannak. (Ez főleg a kémiára vonatkozik.) Egyik órán a következő tananyagot így vezette be:

"Ha két ellenkező nemű egyed találkozik, és nem tudnak sakkozni, akkor szaporodnak."

(Kapcsolódó párbeszéd. Egy osztálytársamnak éppen felolvastam ezt a lejegyzett mondatot, mire ezt mondta:
 - Még szerencse, hogy tudok sakkozni.
Egy másik, szemfüles és humoros osztálytársam így reagált:
 - Még szerencse, hogy én meg nem.)

9. A szituáció: Biológiaóra. Éppen a recesszív-domináns öröklődést vesszük, és mivel hihetetlenül jó fej, kreatív és humoros a tanárunk, ahogy azt fentebb is olvashattátok, az egyik házi feladat az volt, hogy csináljunk családfát. Hogy hogyan, miből következett a következő párbeszéd, azt pontosan nem tudom felidézni, de így hangzott el a beszélgetés:

- Mégis mi köze van magának a [tetszőleges lánynév behelyettesítése, csakhogy az anonimitás elvénél maradjunk] családfájához?
- Még semmi.

10. A szituáció: Történelemóra, nagyszájú tanárnő, illetve egy fogós kérdés. Egyik osztálytársam, aki köztudottan vonatrajongó és minden tehetsége és eredménye ellenére is vonatvezetőnek készül, pusztán szenvedélyből, természetesen tudja a választ.

 - Mit talált fel Kandó Kálmán?
 - A villanymozdonyt.
 - Már megint csak [tetszőleges fiúnév behelyettesítése] tudja a választ. Persze az, aki ebben utazik...

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzésemet. Nálatok milyen aranyköpések voltak még? Legyen még hasonló poszt? Gondolataitokat, véleményeiteket, észrevételeiteket írjátok meg kommentben! Üdv: Kriszti :) 

Megjegyzések

 1. Matekon a függvéneyeket vettük, tanárom: ,,a függvény nem egy vonal, az csak a grafikonja. A függvény olyan, mint a szeretet, csak van.

  Másik, szintén a matektanár (kampányhéten első óra duplamatek), a srác ül elöl és konkrétan alszik.
  Tanárnő: Tudom, kampányhét van, de padagógia kötelességeimnek eleget téve meg kell kérdeznem. Drogoztál?
  Srác: Nem, Tanárnő.
  Tanár: Ittál?
  Srác: Igen, Tanárnő.

  A tanár lefagy egy pillanatra.
  Tanárnő: A fenébe, erre nem számítottam! Mégis mennyit ittál te?
  Srác: Sokat.
  Tanárnő: A koliban aludtál?
  Srác: Nem, tanárnő, a ligetbe.

  Ismét lefagy, majd megcsóválja a fejét.
  Tanár: Mi a fenének vagy te ilyen őszinte? *legyint egyet* Mindegy aludj csak.

  Majd folytatja az órat. A bulizós srác néha mondogat jókat.
  Tanár (nekünk, ,,józanoknak"): Nézzétek meg, még a részeg is jobban tudja, mint ti! Mondjuk, én diák koromban matekversenyre jártam piásan, tudjátok, az alkohol monoszacharid, egyből az agyba megy... Utána rájöttem, hogy a szőlőcukor is monoszacharid, de úgy már nem volt izgalmas.
  Valaki (bekiabálva): Szóval érettségire nem csokival kell beülni, hanem egy üveg Fütyülőssel.
  Tanár: nem én mondtam...

  Infótanárom folyton hülyének néz.
  Wordot szerkeztettünk órán, jelentkezek, hogy kész vagyok.
  Tanár: a táblázatmargót beállította?
  Én: igen.
  Tanár: biztos?
  Én : biztos.
  Tanár: mutassa! *megmutatom neki, beállítottam* beszarok, tényleg megcsinálta!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Hát ez a részeg srác nagyon komoly :D de a tanár se semmi...
   Köszönöm a kommentedet!

   Törlés
 2. huhú, nekünk nagyon sok van, viszont a legtöbb csak az adott szituban volt érthető...
  Vicces volt olvasni, hogy nem csak nálunk ilyen retardált mindenki. Bár én vagyok a főhülye legjobb barátosnéimmal karöltve
  Legyen jó szüneted
  Kimci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm a hozzászólásodat :) Hát igen... dilisek mindenhol vannak, főleg, ha suliról van szó :D
   Neked is jó szünetet!
   Üdv: Kriszti :)

   Törlés
 3. Szia!

  Nagyon jó ilyen aranyköpéseket olvasni, mindig jókat derülök rajtuk. :D Főleg azokat szeretem, amik ilyen sulis blogokon vannak, mint a tiéd, ahol az illető a saját sztorijait meséli el, nem a neten már évek óta keringő dolgokat.

  Jó rég volt már, hogy én érettségiztem, azóta már tanítottam is keveset, szóval elárulok valamit: akadnak olyan tanárok is, akik meg a diákok jó és vicces mondásait gyűjtik össze, ahogy anno én is tettem. :D

  További jó munkát, ha lesz még ilyen bejegyzés, egy olvasód tuti lesz. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :)
   Sokáig tartott mire megtaláltam a kommented, ugyanis sehogy sem találta a posztomat a gépem... (ilyet is csak én tudok alkotni :D)
   Nagyon szépen köszönöm, hogy az olvasómmá váltál!
   A cserében pedig természetesen benne vagyok!
   Üdv: Kriszti :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)

Sorozatajánló - My mad fat diary

Sziasztok! A mostani sorozatajánlót csak az első évad alapján írom meg, és nem csak azért, mert még nem tudtam végignézni (lehasználtam az adatforgalmat mindenhol a házban), hanem azért is, mert maximálisan biztos vagyok abban, hogy a következő két évadot is imádni fogom. 

Fandom, ship, canon avagy legyünk fangirlök együtt!

Sziasztok! Kriszti vagyok, 17 éves és fangirl. Legalábbis félállásban biztosan. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy mi tesz valakit fangirlé és az is kérdéses, hogy mitől lesz valaki könyvmoly. Tulajdonképpen annyira szubjektív minden ilyesmi, hogy inkább kívülállónak tekintem magam, meg amúgy is: miért kéne mindent és mindenkit kategorizálni? Az viszont igaz, hogy néha nem árt, ha egy kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat. Mielőtt még abba a hibába esnétek,  hogy netán egy kedves kis oktató jellegű bejegyzéssel érkeztem, figyelmeztetek mindenkit: ez a poszt elsősorban arról szól, hogy mit gondolok én azokról a dolgokról, amik egy fandomban teljesen természetesek és/vagy amikről folyton megy a vita. Essünk is neki, mert ez egy hosszú-hosszú bejegyzés lesz! Lényeges megemlíteni, hogy a következő kifejezések többnyire a fanfictionökre jellemzőek, de sokszor használatosak azok körében is, akik például nem írnak vagy olvasnak ilyet, csak szeretnek egy-egy sorozatot/könyvet st