Ugrás a fő tartalomra

Még 10 aranyköpés, mert csak

Sziasztok!

Az első ilyen posztomat még augusztusban tettem ki, de elég népszerűnek bizonyult. Most, hogy már vége a tanévnek, arra gondoltam, hogy hozok nektek még 10 aranyköpést, amit az én drága osztályomnak köszönhetek, illetve egy kis újítás által a családomnak is. Ha készen álltok arra, hogy teljes lefáradjatok, olvassátok tovább!

1. A szituáció: Év eleje, órarend diktálás. Mindenki morgolódik, mert a tanár a teljes nevén szólítja a tantárgyakat, például rajz és vizuális kultúra vagy média és mozgókép ismeret. Egy lány osztálytársam megkérdezi:

- A mozgókép az a rajz? Vagy mi? 
- Nem - válaszoltam röviden tömören, ahogy szoktam.
- Hát akkor? 
- Média.
- És miért nem lehet azt mondani? Különben is! A kép nem is mozog... 

2. A szituáció: Angol óra 10-ben. A mi osztályunk akkor tanulta második éve a nyelvet. A mondat a következő lehetett: They order salmon. (Ez egy kicsit óvodásra sikerült, de sajnos nem emlékszem pontosan.) A fordítás a következőképpen hangzott: Szalmonellát rendeltek.

3. Dédmamám és anyukám közötti beszélgetés:

- Hol a kutya? - kérdezte anya.
- Csendben.

4. Hülye vagyok, nem szép.


5.  A szituáció: Két osztálytárs novemberben beszélget fizikán. (Mikor máskor?)

- Vágod, hogy ma van Black Friday?
 - Az nem szombatra esik?

6. A szituáció: Én és egy hozzám hasonlóan eminens tanuló az osztály kérésére meg akarjuk fűzni a biosz tanárt, hogy tegye át a dolgozatot hétfőről szerdára. Megjegyzem, hogy a legjobb humorú tanárról van szó, akit valaha ismertem.

- Nem tehetnénk át a dolgozatot esetleg szerdára?
- Igen, az úgy valóban jó lenne. Az angoltanárom 50 szót adott fel holnapra.
- A tanárnő tanul angolt?
- Nem. Csak színlelem, mint Önök.

7. A szituáció: Németórán beszélgetünk valami teljesen oda nem illő dologról, persze magyarul. Osztálytársam a következőket mondta:

 - Hallottam egy sztorit, amikor a csaj kompromisszumot adott a pasinak...
 - Nem inkább ultimátumot? (Ez az okos én voltam.)
 - Az nem ugyanaz?

8. Hát, a biosz tanárnak megvannak a módszerei arra, hogy felhívja magára a figyelmet. Talán ezért szereti mindenki őt, bár szívatós tantárgyai vannak. (Ez főleg a kémiára vonatkozik.) Egyik órán a következő tananyagot így vezette be:

"Ha két ellenkező nemű egyed találkozik, és nem tudnak sakkozni, akkor szaporodnak."

(Kapcsolódó párbeszéd. Egy osztálytársamnak éppen felolvastam ezt a lejegyzett mondatot, mire ezt mondta:
 - Még szerencse, hogy tudok sakkozni.
Egy másik, szemfüles és humoros osztálytársam így reagált:
 - Még szerencse, hogy én meg nem.)

9. A szituáció: Biológiaóra. Éppen a recesszív-domináns öröklődést vesszük, és mivel hihetetlenül jó fej, kreatív és humoros a tanárunk, ahogy azt fentebb is olvashattátok, az egyik házi feladat az volt, hogy csináljunk családfát. Hogy hogyan, miből következett a következő párbeszéd, azt pontosan nem tudom felidézni, de így hangzott el a beszélgetés:

- Mégis mi köze van magának a [tetszőleges lánynév behelyettesítése, csakhogy az anonimitás elvénél maradjunk] családfájához?
- Még semmi.

10. A szituáció: Történelemóra, nagyszájú tanárnő, illetve egy fogós kérdés. Egyik osztálytársam, aki köztudottan vonatrajongó és minden tehetsége és eredménye ellenére is vonatvezetőnek készül, pusztán szenvedélyből, természetesen tudja a választ.

 - Mit talált fel Kandó Kálmán?
 - A villanymozdonyt.
 - Már megint csak [tetszőleges fiúnév behelyettesítése] tudja a választ. Persze az, aki ebben utazik...

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzésemet. Nálatok milyen aranyköpések voltak még? Legyen még hasonló poszt? Gondolataitokat, véleményeiteket, észrevételeiteket írjátok meg kommentben! Üdv: Kriszti :) 

Megjegyzések

  1. Matekon a függvéneyeket vettük, tanárom: ,,a függvény nem egy vonal, az csak a grafikonja. A függvény olyan, mint a szeretet, csak van.

    Másik, szintén a matektanár (kampányhéten első óra duplamatek), a srác ül elöl és konkrétan alszik.
    Tanárnő: Tudom, kampányhét van, de padagógia kötelességeimnek eleget téve meg kell kérdeznem. Drogoztál?
    Srác: Nem, Tanárnő.
    Tanár: Ittál?
    Srác: Igen, Tanárnő.

    A tanár lefagy egy pillanatra.
    Tanárnő: A fenébe, erre nem számítottam! Mégis mennyit ittál te?
    Srác: Sokat.
    Tanárnő: A koliban aludtál?
    Srác: Nem, tanárnő, a ligetbe.

    Ismét lefagy, majd megcsóválja a fejét.
    Tanár: Mi a fenének vagy te ilyen őszinte? *legyint egyet* Mindegy aludj csak.

    Majd folytatja az órat. A bulizós srác néha mondogat jókat.
    Tanár (nekünk, ,,józanoknak"): Nézzétek meg, még a részeg is jobban tudja, mint ti! Mondjuk, én diák koromban matekversenyre jártam piásan, tudjátok, az alkohol monoszacharid, egyből az agyba megy... Utána rájöttem, hogy a szőlőcukor is monoszacharid, de úgy már nem volt izgalmas.
    Valaki (bekiabálva): Szóval érettségire nem csokival kell beülni, hanem egy üveg Fütyülőssel.
    Tanár: nem én mondtam...

    Infótanárom folyton hülyének néz.
    Wordot szerkeztettünk órán, jelentkezek, hogy kész vagyok.
    Tanár: a táblázatmargót beállította?
    Én: igen.
    Tanár: biztos?
    Én : biztos.
    Tanár: mutassa! *megmutatom neki, beállítottam* beszarok, tényleg megcsinálta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát ez a részeg srác nagyon komoly :D de a tanár se semmi...
      Köszönöm a kommentedet!

      Törlés
  2. huhú, nekünk nagyon sok van, viszont a legtöbb csak az adott szituban volt érthető...
    Vicces volt olvasni, hogy nem csak nálunk ilyen retardált mindenki. Bár én vagyok a főhülye legjobb barátosnéimmal karöltve
    Legyen jó szüneted
    Kimci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm a hozzászólásodat :) Hát igen... dilisek mindenhol vannak, főleg, ha suliról van szó :D
      Neked is jó szünetet!
      Üdv: Kriszti :)

      Törlés
  3. Szia!

    Nagyon jó ilyen aranyköpéseket olvasni, mindig jókat derülök rajtuk. :D Főleg azokat szeretem, amik ilyen sulis blogokon vannak, mint a tiéd, ahol az illető a saját sztorijait meséli el, nem a neten már évek óta keringő dolgokat.

    Jó rég volt már, hogy én érettségiztem, azóta már tanítottam is keveset, szóval elárulok valamit: akadnak olyan tanárok is, akik meg a diákok jó és vicces mondásait gyűjtik össze, ahogy anno én is tettem. :D

    További jó munkát, ha lesz még ilyen bejegyzés, egy olvasód tuti lesz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Sokáig tartott mire megtaláltam a kommented, ugyanis sehogy sem találta a posztomat a gépem... (ilyet is csak én tudok alkotni :D)
      Nagyon szépen köszönöm, hogy az olvasómmá váltál!
      A cserében pedig természetesen benne vagyok!
      Üdv: Kriszti :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)