Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi Tag

Sziasztok!

 Némi kihagyás után, egy taggel jelentkezem. Barátnőm hívott ki rá, az ő be-jegyzését itt találhatjátok. 


1.) Mi a kedvenc karácsonyi filmed? 
 Ami azt illeti, nem rajongok a karácsonyi filmekért. A Reszkessetek, betörők!-et például két éve láttam először, és már akkor is untam, a többi karácsonyi alkotást pedig nem nagyon ismerem.

2.) Mi a kedvenc karácsonyi színed? 
Mit értünk karácsonyi színek alatt? Feltételezésem szerint: zöld, piros, ezüst, arany. Ezek közül a piros áll a legközelebb hozzám, nem mintha olyan gyakran hordanék szürkén és feketén kívül mást. Persze a kérdésben nem szerepelt, hogy az öltözködésben kell kedvelt színnek lennie, szóval a végleges válaszom a piros. Hangulatos és meleg.

3.) Karácsonykor felöltözöl vagy inkább pizsamában maradsz?
Mivel a gimnazisták felhőtlen, problémamentes életét élem, így a téli szünet idején általában tizenegyig pizsamában vagyok, és úgy élvezem a semmittevést, viszont karácsonykor általában felveszek valamit. Amúgy is rühellek egész nap pizsamában lenni vagy ágyban feküdni, valahogy idegesít, lustának és kiszolgáltatottnak érzem magam tőle. 

4.) Ha csak egy valakinek vehetnél ajándékot, ki lenne az?
Fogós kérdés. A helyzet az, hogy a barátaim többségét azonnal ejtem, ugyanis nekik csak egy-két éve veszek ajándékot, elvégre nem vagyunk krőzusok... A tág családi köröm sem szokott ajándékot kapni. Anyukám és apukám abszolút nem igényli, úgyhogy marad a dédmamám. Ő sem halna bele, ha nem kapna, igazán nem követelőzik (ha tudnátok, hogy az milyen távol áll tőle!), de azt hiszem, ő az, akinek szeretnék így örömet okozni. 

5.) Este nyitod ki az ajándékod vagy reggel?
Apukám elég nyitott ember, de azt egyáltalán nem szereti, ha a magyar hagyományokat összemossuk az amerikai vagy más országbeli szokásokkal. Szerinte jó dolog a Halloween, de ott a Halottak napja és a Mindenszentek, amit emiatt elhanyagolunk. Aztán a Valentin-napot sem szereti... Persze sosem tiltotta meg, hogy ezeket megtartsam, és a véleményét sem erőltette rám, mégis egyetértek vele. Én kiskoromban a Jézuskás mesét hittem el, tizenegy éves koromig azt sem tudtam, hogy a Télapó Lappföldön vagy hol a bánatban él, és mindig este nyitottam ki az ajándékaimat. Én ezt szoktam meg, és nem szeretnék ezen változtatni. 

6.) Építettél már mézeskalácsházat? 
Soha. Pedig az egy építészeti remekmű lenne! 

7.) Mit szeretsz csinálni a karácsonyi szünetben?
Ugyanazt, amit máskor. Alszok, olvasok, írok...

8.) Mit kérsz karácsonyra?
Sosem voltam követelőző gyerek, ezt még anyám sem veti a szememre. Kiskoromban sem hisztiztem egy babáért vagy más dolgokért, mert szerintem kérni megalázó dolog. Az persze igaz, hogy mindig mindent megkaptam, sőt, többet is, mint amennyit kívántam, szóval ennek is lehet ehhez köze. Most is kényeztetnek engem, annyi ruhám van, hogy el sem fér a szekrényben, pedig én ötöd ennyi ruhával is boldog lennék, és semmiben sem szenvedek hiányt, nem panaszkodhatok. Amikor anya megkérdezte tőlem, hogy mit szeretnék karácsonyra, én azt feleltem, hogy semmit, hiszen már mindenem megvan. Erre vett nekem három Agatha Christie könyvet és egy naplót, aztán még aznap odaadta nekem, mert nem bírt várni. 

9.) Kedvenc karácsonyi illat?
Szilvás-fahéjas tea. 

10.) Kedvenc karácsonyi étel? 
Nincsen.

11.) Csináltál már hóembert? 
Hó híján elég nehéz...

11.+1.) Mi a legfontosabb számodra a karácsonyi ünnepekben? 
Mondhatnám, hogy a szeretet, a családdal való együttlét, vagy sekélyesen írhatnám azt is, hogy az ajándékok, de egyik sem. Számomra nem fontos ez az ünnep, legalábbis sosem éreztem még át igazán a hangulatát, a karácsony szelleme még sosem került a közelembe... (Biztos nem vagyok szimpatikus neki.) 


Ezt muszáj volt betennem, annyira aranyos!










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

15 dolog, amit csak az Odaát fanok értenek

Sziasztok! Mostanában méltatlanul hanyagoltam a Sherlockot és az Agymenőket is (oh, istenem, ne tudjátok mekkora bűntudatom van emiatt. még a 9. évadot sem láttam, pedig mióta kijött már!), viszont annál több időm volt az Odaáttal foglalkozni. Összeszedtem hát néhány dolgot, amit tényleg csak azok érthetnek, akik nézik a sorozatot, illetve amelyek kiakasztanák azokat, akik nem. Tulajdonképpen sírva rohannának szentelt vízért meg papért, hogy na akkor kezdődjék az ördögűzés, míg mi halálos nyugalommal várnánk, míg a két Winchester vagy a Pokol Királya meg nem jelenik reverendában. A szívetek mélyén ti is tudjátok, hogy nem túlzok...

Sherlock Holmes összes ingyen

Sziasztok!  A mai bejegyzésben szeretnék segédkezet nyújtani mindenkinek, aki Sherlock Holmes rajongó, és sajnos nincs lehetősége arra, hogy megszerezze Doyle eme gyűjteményét (Hogy ki adhatta el ezt a kincset, nem tudom, de ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak érte.) Ennek a második kötetét azonban már tényleg nem lehet sehol sem megtalálni, ami szerintem nemcsak engem kerget őrületbe. És az még csak hagyján, hogy egybe nem lehet megkapni ezeket a novellásköteteket, de önálló kiadásban sem fellelhető egyik sem. (Na jó, ez nem teljesen igaz: A sátán kutyája című ismert darabot meg lehet venni, de A félelem völgyét már nem, továbbá a Sherlock Holmes esetnaplóját és a Sherlock Holmes: Az utolsó meghajlást sem.) . Úgy sejtem, ilyenből akad bőven, ugyanis én speciel tűvé tettem az egész világot a Sherlock Holmes összes története I. című darabért, és így is egyetlen egy darabot találtam belőle, méghozzá antikváriumi példányt. Miután hónapokig gyötrődtem azon, h

100 kérdés TAG

Sziasztok! Most egy kimerítően hosszú és nehéz taggel jöttem, gondolván, szeretnétek megtudni rólam olyan információkat, hogy éppen mit hallgatok, vagy hogy láttam-e már szellemet. Ugye izgatottak vagytok? Én mindenképpen, hiszen soha nem akartam elárulni nektek, hogy három év múlva tizenkilenc leszek. (Hallom a döbbent kiáltásokat.)